Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 31 augustus 2018

Ook zo gek op pumpkin spice latte? 5 x waarom dat eigenlijk heel gezond is

De herfst betekent niet alleen dat de blaadjes van de bomen vallen. Want het houdt ook in dat de pumpkin spice latte weer te verkrijgen is. Is het ook jouw verslaving? Blijf het dan vooral drinken, want het drankje heeft een aantal gezondheidsvoordelen.

Het is voor ons hét teken dat de tijd om binnen te cocoonen weer is aangebroken. De pumpkin spice latte is het favoriete drankje van bijna iedereen in de koude wintermaanden. Maar toch voelt het als een guilty pleasure, want gezond zou het niet zijn.

Deze dingen maken pumpkin spice latte gezond

Deze horrorverhalen kun je vanaf nu met een groot handgebaar van tafel vegen. Je kunt het herfstdrankje gewoon lekker blijven bestellen, zonder je schuldig te hoeven voelen. Want wij hebben vijf redenen gevonden waarom het eigenlijk hartstikke gezond is voor je. Bedank ons later maar.

1. Kaneel

Ja, kaneel is heel goed voor je. Het is niet alleen heerlijk, herfstig en verwarmend. Want het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft en geen flinke pieken en dalen krijgt. Daarnaast bevat het ook antioxidanten, wat ook niet verkeerd is.

2. Gember

De gember in je favoriete drankje, maakt het ook een tikkeltje gezonder. Gember heeft heel veel voordelen. Want het werkt ontstekingsremmend, helpt tegen misselijkheid, pijnlijke menstruatiekrampen en gaat zelfs een opgeblazen buik tegen. Ook krijg je het er lekker warm van.

3. Kruidagel

Misschien ben je er niet echt fan van wanneer het in kaas zit of door een gerecht, maar kruidnagel maakt je pumpkin spice latte net een tikkeltje kruidiger. En da’s maar goed ook, want door de toevoeging van kruidnagel wordt je drankje nog wat gezonder. Het staat namelijk bekend als natuurlijke pijnremmer.

4. Piment

Pi-wat? Het is de gedroogde aromatische vrucht van een West-Indische boom en is best goed voor je. In Piment zit het stofje Eugenol, wat ontstekingsremmend werkt. Daarnaast werkt het stofje ook als natuurlijke schimmelremmer, zit het boordevol antioxidanten en werkt het kalmerend.

5. Pompoen

De oranje vriend brengt je niet alleen in de Halloween stemming, maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Pompoen bevat veel vezels en is een goede bron van vitamine A. En dat is heel goed voor je huid en ogen, en gaat nog ontstekingen tegen ook. Wat wil je nou nog meer?

Dus. Voel je niet langer schuldig als je wéér in de rij bij Starbucks staat om je favoriete drankje te bestellen. Want je bent zo gewoon bezig om je gezondheid op peil te houden.

Op deze plekken in Nederland vind je de allerlekkerste carpaccio (per provincie)

Bustle

Reageer op artikel:
Ook zo gek op pumpkin spice latte? 5 x waarom dat eigenlijk heel gezond is
Sluiten