Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 jan 2015

Wat er gebeurt als vrouwen reageren op een compliment van een man

Gweneth Bateman voert sociale experimenten uit en dit keer besloot ze om ieder compliment dat ze kreeg van een man, te accepteren. Dit leverde bijzondere reacties op.

Op dit moment gaan screenshots van die reacties viraal over Tumblr en Twitter. Hierin wordt pijnlijk duidelijk dat mannen er niet mee om kunnen gaan als wij als vrouwen een compliment accepteren.

Gweneth en een andere vrouw voerden allebei hetzelfde experiment uit. Het blijkt dat drie op de vier mannen niet kunnen geloven dat een vrouw zelfverzekerd genoeg kan zijn om een compliment aan te nemen.

Zoals je kunt zien in de screenshots wordt er kort gereageerd door de vrouwen. Het zou kunnen zijn dat mannen daarom de reactie als arrogant interpreteren. Maar het is aan de andere kant niet fijn om te zien dat als wij reageren als een vrouw die haar sterke kanten maar al te goed kent, de man daarop reageert als een echte douchebag. Wij vrouwen vechten al jaren voor onze gelijke rechten. En wij mogen blijkbaar onszelf nog steeds niet op onze borst slaan om onze prachtige billen, mooie ogen, of heerlijke benen.

Vrouwen, sta op en accepteer ieder compliment. Je krijgt ‘m niet voor niets.

Reageer op artikel:
Wat er gebeurt als vrouwen reageren op een compliment van een man
Sluiten