Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 2 okt 2015

Real live love story: zij stuurde hem per ongeluk een sms, nu is ze met hem getrouwd

Oeps, je hebt het telefoonnummer toch niet goed onthouden en nu heb je een wildvreemde een berichtje gestuurd. Het overkomt ons allemaal wel eens. Zo ook Kasey Bergh. Alleen zij vond door haar blunder de liefde van haar leven.

Kasey was klaar met de liefde. Ze was zes jaar geleden gescheiden en een man vinden stond niet bepaald op haar to-do-list. Toen ze per ongeluk Henry Glendening een sms stuurde, had ze dan ook totaal niet kunnen verzinnen dat ze later met hem in het huwelijksbootje zou stappen.

De 53-jarige Kasey was op een zakenreis. Haar vliegtuig had vertraging. Ze miste haar aansluitende vlucht en strandde in Denver. Ze dacht dat ze haar collega op de hoogte bracht van haar pech, maar nee, haar sms kwam bij Henry terecht.

Het toeval wil dat Henry ook in Denver was. ‘Sorry, je hebt het verkeerde nummer. Maar als ik nu niet onderweg naar mijn werk zou zijn, dan zou ik naar je toe komen ;).’

Waarom hij antwoordde, weet hij niet precies. Het was niet het beste moment uit zijn leven, vertelt hij aan The St. Louis Post-Dispatch. Zijn relatie was zozo en zijn baan verveelde hem. Op het moment dat hij Kasey’s berichtje ontving, was hij op weg naar zijn werk, maar hij droomde over een tripje. Het idee was om er even uit te gaan, zodat hij kon ‘reconnecten with the universe.’

Kasey was super gefrustreerd op dat moment. ‘Ik kon niemand bereiken en de enige persoon die ik te pakken kreeg, bleek een onbekende,‘ zegt ze in het interview met The St. Louis Post-Dispatch. Ze besloot hem toch een bericht terug te sturen. Voor ze het doorhadden waren Kasey en Henry in een gesprek verwikkeld over het boek The Secret.

‘Het maakt echt niet uit dat ze dertig jaar ouder is’

Een week lang bleven ze sms’en. Welke boeken ze leuk vonden, welke films ze elkaar zouden aanraden. Hij liet haar luisteren naar elektronische muziek, zij zorgde dat hij kennis maakte met klassieke rock.

En toen, vroeg hij haar leeftijd. ‘Nou, ik voel me 25 in mijn hart,’ zei Kasey. Ze ontweek de vraag. Maar ze wist ook: Henry is een man die ik wil ontmoeten. Daarom besloot ze eerlijk te zijn. ‘Ik ben 53.’ Ze drukte op verzenden en haar antwoord verscheen op het scherm. Henry schrok niet. Ook al was hij 23 jaar. ‘Het maakte echt niet uit,’ zegt hij.

Een week later ontmoetten Kasey en Henry elkaar voor een kop koffie. De koffie werd een borrel en uiteindelijk werd het stel verliefd.

Vanaf toen ging het razendsnel. Binnen twee maanden was Henry verhuisd – hij woonde nog bij zijn ouders – en trok in bij Kasey. In juni vorig jaar, precies twee jaar nadat Kasey en Henry elkaar voor het eerst spraken via sms, vroeg hij haar ten huwelijk. Hij ging op zijn knieën in het restaurant waar ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet. Drie maanden geleden was hun bruiloft. Een prachtig feest aan de Mississippi.

Soms denken mensen wel dat ze moeder en zoon zijn. Dan halen ze hun schouders op. ‘Je kunt het ze niet kwalijk nemen,’ zegt Henry.

Te veel digitaal praten kan de romantiek ook verpesten

En je wordt er paranoïde van. Klik op de foto om meer te lezen.

Reageer op artikel:
Real live love story: zij stuurde hem per ongeluk een sms, nu is ze met hem getrouwd
Sluiten