Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

WOW: deze kunstenaar schildert huid zó realistisch (met alle imperfecties die erbij horen)

We hebben het allemaal weleens voorbij zien komen: kunst wat zo realistisch is geschilderd, waardoor het bijna een haarscherpe foto lijkt. Knap. Dat is precies wat wij ook dachten toen we Marco Grassi tegenkwamen op Instagram. Zijn portretten zijn zó gedetailleerd en realistisch (die huid!), dat je bijna niet kunt geloven dat het is gemaakt met een kwast en verf.

Op zijn Instagram-account kom je veel beelden tegen van huid. Mét grove poriën, donshaartjes boven de lip en wat vlekjes in het gezicht.

Realistische schilderijen van huid

Het werk van Marco Grassi draait niet alleen maar om huid, hij maakt veel grotere werken. Toch is het feit dat hij huid zó realistisch tekent, een goed ding. Zijn Instagram-account is niet bedoeld als skin positivity-account, maar kent wel hetzelfde doel. Als kunstenaar heeft Marco Grassi misschien niet als doel om jou je beter te laten voelen over je huid, toch kan het volgen van zijn account dat wél doen. Juist omdat hij huid zo gedetailleerd neerzet: van donkere kringen tot gebarsten lippen.

Skin positivity

Grote kans dat je het begrip body positivity wel kent, maar ben je ook bekend met skin positivity? Skin positivity is een online beweging voor meer acceptatie van huidaandoeningen. Onder de hashtag #skinpositivity vind je dan ook genoeg foto’s van mensen met een “onzuivere” huid. Van acne, tot eczeem en rosacea: het moet genormaliseerd worden.

En ja, daar is nog altijd een beweging voor nodig. Hoe vaak zie je in comments onder een foto lelijke opmerkingen over iemand zijn of haar huid? Exactly. In 2015 maakte blogger Em Ford nog een viral video (You Look Disgusting), waarbij ze negatieve reacties deelde over haar acne. Tijd om daar verandering in aan te brengen, en Marco Grossi draagt dankzij zijn realistische kunstwerken zeker zijn steentje bij.

Reageer op artikel:
WOW: deze kunstenaar schildert huid zó realistisch (met alle imperfecties die erbij horen)
Sluiten