Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 3 nov 2015

Reality check: het moment waarop je je beseft dat je verliefd bent op je beste vriend

Kunnen mannen en vrouwen ook alleen vrienden met elkaar zijn? Het antwoord is ja. Alleen soms komt het voor dat de man die je al die tijd als je beste vriend beschouwde toch meer voor je gaat betekenen. En dan komt dit vast en zeker bekend voor.

Als je plotseling merkt dat je gevoel verandert, kan dat een hele schok zijn. Al jaren gaan jullie met elkaar om, adviseer je hem op relatiegebied, regel je dates, kleed je je om waar hij bij staat, en dat alles zonder na te denken. Maar nu zie je opeens geen andere man meer staan, geeft hij je een raar gevoel en worden dingen ongemakkelijk die voorheen doodnormaal waren.

Vermoeiend, frustrerend en de twijfels slaan vast en zeker toe. Moet je hieraan toegeven? Wil je je vriendschap op het spel zetten? Zou hij hetzelfde voelen? Hoe kun je toch zo normaal mogelijk doen als alles in je lichaam schreeuwt dat je hem wil veroveren? En wat gebeurt er als je het opbiecht en hij voelt niet hetzelfde?

Voordat je actie onderneemt is het handig om te weten waaraan je kunt herkennen of het echt aan het gebeuren is. Of de liefde in jou aan het groeien is.

Je begint hem opeens bij alles op de eerste plek te zetten

Je zit al de hele avond achter je laptop. Je moet en zal die ene deadline halen voor morgen. Plotseling krijg je een telefoontje van hem of hij langs kan komen om samen te chillen. Je weet wel, even lekker hangen. Tuurlijk kom maar langs, antwoord je. Deadline morgen? Welke deadline?

Je wordt opeens jaloers

Er verschijnt weer eens een nieuwe foto op zijn Facebook van het afgelopen weekend. Een foto met een meisje die je nog niet eerder hebt gezien. Je krijgt een raar gevoel van binnen. Oh, wat doen zij nou samen op een foto? Jaloezie roept je.

Je bent liever alleen met hem dan met een grote groep

Er is een feestje vanavond en jullie hele vriendengroep gaat er uiteraard heen. Normaal gesproken kan je niet wachten om met de hele groep te gaan stappen. Maar vanavond, vanavond wil je het allerliefst met hem alleen zijn..

Je kan alles met elkaar bespreken

Jullie kennen elkaar als geen ander. Hij ziet en voelt gelijk als er iets aan de hand is. Je weet dat je altijd bij hem terecht kan als je bijvoorbeeld een slechte dag achter de rug hebt. Hij weet dat omgekeerd ook. Maar het moment waarop je liever naar hem gaat, dan naar wie dan ook, dan gaat er een belletje rinkelen.

Je maakt je nu wel druk om hoe je eruit ziet

Voorheen maakte het je nooit uit wat je aantrok als je hem zou zien. Een joggingbroek, geen make-up, je haar niet gedaan. Nu is dat totaal anders en ondenkbaar. Het liefst wil je iedere keer alles uit de kast halen en tijd hebben om je klaar te maken voor je hem weer ziet. Outfit moét perfect zijn, kapsel moét perfect zijn, make-up idem. Vermoeiend maar het is de moeite waard.

Check bij alle punten? Haal adem en ga even rustig zitten. Bedenk goed wat je wil doen. Vertrouw je intuïtie. Die vertelt je vaak meer dan je misschien wil weten. Maar wie niet waagt, wie niet wint. En echte vriendschap? Dat gaat nooit kapot.

Reageer op artikel:
Reality check: het moment waarop je je beseft dat je verliefd bent op je beste vriend
Sluiten