Dit recept voor een boozy bananenpudding met Licor 43 is hét dessert voor de feestdagen

Het lekkerste van een kerstdiner? Het dessert natuurlijk. Het maakt niet uit hoeveel we eten en hoe vol we zitten. Een dessert gaat er altijd wel in. Dit recept voor een boozy bananenpudding met Licor 43 is alles wat jij wil maken voor de feestdagen.

Desserts zijn al geweldig, maar een dessert met alcohol is toch echt het allerbeste wat er bestaat. Van tiramisu tot een kwarktaart met Licor 43, wij zijn helemaal fan. Wedden dat jij na het lezen van dit artikel een nieuwe favoriete dessert erbij hebt?

Boozy bananenpudding met Licor 43

We schreven al een keer over de lekkerste recepten met Licor 43, maar nu hebben we een nieuwe die je aan het lijstje wil toevoegen. De boozy bananenpudding met Licor 43 is namelijk écht goddelijk. Duik daarom maar snel de keuken in, want dit wil je.

Dit heb je nodig

75 gr kloppudding vanillesmaak
500 ml melk
150 ml Licor 43
200 ml verse slagroom, opgeklopt
2 bananen, geschild en in plakjes
150 gr Verkade Nizza koekjes, verkruimeld
5 à 6 hele koekjes ter garnering

Hoe maak je het?

Ben jij ook al verkocht bij de woorden dessert én alcohol? Dan is dit recept zeker het proberen waard. Jouw dessert van je dromen zet je binnen drie stappen op tafel tijdens het kerstdiner.

Stap 1: mixen

Stop de puddingmix, melk en Licor 43 in een grote kom en klop het tot het dik is. Vervolgens koel je de puddingmix tien minuten af in de koelkast.

Stap 2: vullen

Nadat het mengsel afgekoeld is, pak je er een glas bij (bijvoorbeeld een Mason jar). Begin met een laag bananenpudding, schep hier een laag geklopte slagroom om, voeg een aantal banaanschijfjes toe en maak je creatie af met wat verkruimelde Nizza koekjes.

Stap 3: herhalen en garneren

Herhaal deze stappen tot dat het glas helemaal gevuld is. Sluit af met een laag opgeklopte slagroom en garneer met nog wat verkruimelde koekjes, een schijfje banen en één heel koekje. Zet het nog even in de koelkast voor het serveren. Et voilà, jouw overheerlijke dessert is klaar. Geloof ons, jij gaat 100% zeker geniet.

Hieronder zie je ook nog even stap voor stap hoe het gedaan wordt.

How To Make Boozy Banana Pudding

Three words: Boozy. Banana. Pudding. ? Full recipe: http://dlsh.it/qvwg7MT

Meer recepten over desserts met alcohol

Reageer op artikel:
Dit recept voor een boozy bananenpudding met Licor 43 is hét dessert voor de feestdagen
Sluiten