Dol op pannenkoeken? Dan wil je dit recept voor churros-pannenkoeken zeker een keer proberen

Pannenkoeken met Nutella, stroop of ijs. Voor ons kan het niet gek genoeg en we kunnen er ook zeker geen genoeg van krijgen. Herkenbaar? Dan hebben wij nu hét recept voor de allerlekkerste pannenkoeken die jij ooit gaat eten. Namelijk churros-pannenkoeken. Hmmm, het water loopt ons nu al in de mond.

Als ontbijt of als avondeten, een pannenkoek is eigenlijk altijd een goed idee. Duik daarom maar snel de keuken in want het volgende recept wil jij vandaag nog proberen.

Het recept voor churros-pannenkoeken

Pannenkoeken en churros apart zijn al lekker. Maar wat dacht je ervan om deze twee lekkernijen te combineren? De persoon die dit recept bedacht heeft, zijn wij in ieder geval eeuwig dankbaar.

Wat heb je nodig?

195 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels lichtbruine suiker
1 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
180 milliliter volle melk
120 gram zure room
2 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel boter
200 gram kaneelsuiker
90 gram gesmolten chocolade

Hoe maak je het?

Het recept voor deze overheerlijke churros-pannenkoeken is niet alleen lekker. Nee, het is ook nog eens binnen twintig minuten klaar.

Stap 1: mengen

Pak een kom en voeg hier vervolgens de bloem, lichtbruine suiker, het bakpoeder, zout en de kaneel aan toe en roer het door elkaar. Pak vervolgens nog een kom en stop hier de melk en zure room in. Meng het met een garde tot het een egaal mengsel is.

Stap 2: eieren

Voeg de eieren vervolgens één voor één toe en roer het goed door. Hierna voeg je het vanille-extract toe. Roer de ingrediënten met een houten lepel door elkaar.

Stap 3: bakken

Pak een pan en voeg hier de boter aan toe en laat het smelten. Schep een paar volle eetlepels van het beslag in de pan om een pannenkoek te bakken. Bak hierna de pannenkoek aan beide kanten voor ongeveer drie minuten.

Stap 4: kaneelsuiker en chocolade

Pak de kaneelsuiker en doe dit op een bord. Leg vervolgens beide kanten van de pannenkoek in de kaneelsuiker en herhaal dit met het overgebleven beslag. Server je churros-pannenkoek met gesmolten chocolade et voilà, jouw overheerlijke pannenkoeken zijn klaar.

Misschien wil je de volgende recepten ook eens proberen: