Renée
Renée | LinkedIn Life 11 okt 2019

Nodig snel je vriendinnen uit want met dit recept maak je de beste Espresso Martini

Koffieleuten opgelet, want het is tijd om de keuken in te duiken. Het is hartstikke leuk om met de meiden naar een cocktailbar te gaan en alle cocktails van de kaart uit te proberen, maar je favoriete Espresso Martini kun je dus ook héél makkelijk zelf maken met het volgende recept.

Je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe je de perfecte Espresso Martini maakt voor jou en je gasten. Met het volgende recept (of eigenlijk recepten) shake jij er zo een paar in elkaar.

Recept voor Espresso Martini

De professionele cocktailshakers mogen wel oppassen voor jou, want voor je het weet ben je een professionele bartender. Deze recepten maken het namelijk wel heel makkelijk om zelf je Espresso Martini te maken.

De klassieke Espresso Martini

Giet 25 ml Tia Maria, 25 ml Belenkaya Vodka en een single shot espresso in een shaker gevuld met ijs. Shake alles door elkaar en strain je cocktail in een ijskoud martiniglas. Garneer met een paar koffiebonen om het af te maken.

Tia Oriental Espresso Martini

In deze cocktail zit 25 ml Tia Maria, 25 ml Opihr Gin en een single shot espresso. Schud alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met gemalen peper. Et voilà, je eigen pittige Espresso Martini.

Irish Espresso Martini

In deze zoete cocktail zit 25 ml Tia Maria, 25 ml Writers Tears Copper Pot Whiskey en een single shot espresso. Schud alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met een paar koffiebonen voor een heerlijk drankje.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Nodig snel je vriendinnen uit want met dit recept maak je de beste Espresso Martini
Sluiten