Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 16 december 2019

Dit kaastengels recept wil je zeker uitproberen tijdens Oud en Nieuw met de meiden

We zijn natuurlijk dol op snacks, maar als we een favoriet hebben is het toch wel écht de kaastengels. Deze snack kunnen we altijd wel eten. Maakt niet uit hoe laat het is. Nu hoef je niet gelijk naar de supermarkt te rennen, maar duik juist de keuken in. Wij hebben namelijk hét recept voor de lekkerste kaastengels.

Bij Oud en Nieuw met de meiden horen naast een hoeveelheid drank natuurlijk ook heel veel snacks. Probeer daarom zeker dit recept eens voor een heerlijk begin van het nieuwe jaar.

Recept voor kaastengels

Zet de pan met olie maar op het vuur of zet de frituur aan, want dit recept wil je, als het keukenprinsesje die je bent écht, proberen. Geloof ons, die van de supermarkt zijn hier niets bij.

Wat heb je nodig?

8 plakken filodeeg
600 g oude kaas
1 ei, geklutst

Hoe maak je het?

Het is misschien wat werk, maar je krijgt er iets heerlijks voor terug. Bind alvast een schort om, want we gaan beginnen met het recept.

Stap 1: snijden

Zorg dat de plakken filodeeg ontdooid zijn en snijd ze vervolgens in vier gelijke delen. Pak ook de kaas erbij en snijd het in reepje van een centimeter. Je kunt zelf variëren hiermee, maar houd er dan rekening mee dat het misschien langer in de frituur moet.

Stap 2: vouwen

Vervolgens leg je een reepje kaas ongeveer één centimeter af van het uiteinde van de plakken. Vouw daarna de binnenkanten naar binnen over de kaas.

Stap 3:rollen

Nadat je dit gedaan hebt, ga je de filodeeg net zoals een loempia dichtrollen. Gebruik vervolgens het geklutste ei om het filodeeg helemaal dicht te plakken. Zorg ervoor dat de kaastengels helemaal dicht zijn voordat je ze gaat frituren. Zijn ze niet goed dicht? Dan smelt de geliefde kaas zo uit de stengels tijdens het frituren.

Stap 4: Bakken

Leg de kaastengels in een voorverwarmde frituurpan en bak deze lekkernijen op ongeveer 180 graden tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en laat ze nog even op keukenpapier uitlekken voor je ze serveert. Et voilà, jij kan nu heerlijk genieten van de lekkerste snacks.

Meer recepten die je misschien lekker vindt om te proberen: