Met deze in Licor 43 gemarineerde kip word jij een keukenprinses met hoofdletter K

Lianne Görtz 28 jan 2018 Nieuws

Als wij van Beautify allemaal vegetariërs zouden worden, dan zouden we één vleesje zo ontzettend hard gaan missen. En wel kip. Al helemaal in een versie waarbij het vlees gemarineerd wordt in Licor 43. Dan zijn we er als de kippen bij.

In Licor 43 gemarineerde kip? Holy shit. Dit recept bewijst maar weer dat kip wel degelijk het meest veelzijdige stukje vlees is. Kom maar door.

Dit heb je nodig

  • 50 milliliter Licor 43
  • 10 kippenpoten of vleugels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • schil en sap van 1 sinaasappel
  • peper en zout
  • verse gember, zo groot als je duim

Zo maak je de in Licor 43 gemarineerde kip

1. Als eerst snij je de knoflook en de gember fijn en doe je alle ingrediënten in een kom. Behalve de kippenpoten, natuurlijk, want dit wordt je marinade. Voeg op het eind de sinaasappelschil en het zout en peper aan toe. Doe dit in kleine stapjes want het kan al heel snel voor een heel andere smaak zorgen.

2. Mix de kippenpoten door de marinade en laat het vlees vier uur in de koelkast staan. Zo kan de marinade lekker in de kip trekken. Houd wel nog een beetje marinade over voor de laatste stap.

3. Als de tijd om is, is het tijd om de kip te bereiden. Het lekkerst is om de kip te braden op een barbecue of in een braadpan. Smeer deze regelmatig in met de overgebleven marinade totdat alles op is.

En dan is het tijd om te genieten. Enjoy.

Reageer op artikel:
Met deze in Licor 43 gemarineerde kip word jij een keukenprinses met hoofdletter K
Sluiten