Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 20 nov 2018

Dit wil je: chocolade pepernoten met Licor 43

Sinds de pepernoten in de winkel liggen, houden we niet meer op met het eten van deze heerlijke snoepjes. We hopen dat je er nog niet helemaal klaar mee bent, want er is een variant die je sowieso geproefd wilt hebben.

Heb jij binnenkort ook een sinterklaasavond gepland? Dan hebben wij nu hét recept waar jij indruk mee gaat maken. Pepernoten met Licor 43 gaan jouw avond compleet maken. Niet gezond maar wel ontzettend lekker.

Ingrediënten

Voor de pepernoten:

– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 125 g donkerbruine basterdsuiker
– 4 tl speculaaskruiden
– 100 g ongezouten roomboter
– 6 el melk
– mespunt zout

Voor de coating:

– 500 gram witte chocolade
– scheutje Licor 43
– 300 gram poedersuiker
– 60 ml water
– goudkleurig decoratiepoeder

Zo maak je de Licor 43 pepernoten

Het recept is zo simpel dat iedereen ze kan maken. Binnen een uur kun je al genieten van deze heerlijke uitvinding.

Doe allereerst het bakmeel, de suiker, speculaaskruiden en zout in een kom en roer het door elkaar. Voeg vervolgens de boter en de melk toe en maak er een grote bol deeg van. Verdeel de bol in vier stukken. Kneed van ieder deel een worstje, snij het in kleine stukjes en maak er kleine balletjes van. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje aan. Bak 15 minuten op 160°C in de airfryer.

Smelt ondertussen de witte chocolade. Doe de pepernoten in de gesmolten chocolade zodra ze klaar zijn. Leg de pepernoten op bakpapier en zet deze 15 minuten in de vriezer.

Doe ondertussen de poedersuiker en water in een kom en roer dit door elkaar. Doe er dan een scheutje Licor 43 doorheen. Roer het weer door elkaar en doe de pepernoten erbij. Laat ze drogen op bakpapier en doe ze dan 20 minuten in de vriezer.

En zo heb jij binnen no time de lekkerste pepernoten over op tafel staan. Dat wordt genieten.

Oeeeeh! Met dit recept maak je de allerlekkerste Licor 43 brownies

Reageer op artikel:
Dit wil je: chocolade pepernoten met Licor 43
Sluiten