Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 14 mrt 2018

Echt de lekkerste guilty pleasure ooit: zeezout karamel Toblerone taart

Oh my... van deze taart loopt het water je echt in de mond. Gelukkig hebben wij een heerlijk recept voor je gevonden zodat jij ook zo'n perfecte Toblerone taart leert maken. Echt een must voor in je recepten repertoire.

De ingrediënten

Dit heb je allemaal nodig voor de taart:
– 2 eieren
– 100 gram suiker
– 115 gram roomboter
– 2 repen Toblerone
– 400 gram roomkaas (Monchou bijvoorbeeld)
– 130 gram mariakoekjes

Voor de karamelsaus:
200 gram suiker
125 gram skagroom
100 milliliter water
90 gram roomboter
Halve theelepel zeezout
En verder…
Een springvorm en bakpapier.

De bereiding

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Leg hiervoor de springvorm op het papier en trek een cirkel rond de springvorm met een pen. Als je dit uitknipt past het precies in de springvorm. Voordat je de springvorm bedekt met het bakpapier is het beter om hem ook even in te vetten met een beetje boter.

Doe de mariakoekjes in een keukenmachine om ze fijn te mixen tot kleine kruimeltjes. Smelt de boter in een pannetje en mix dit door de kruimels. Hiermee bedek je de bodem voor de springvorm. Aha, dat is dus de crunchy korst.

Zorg ervoor dat je de massa goed aandrukt met een lepel anders valt het zo uit elkaar.

Breek één van de Tobleronerepen in kleine stukjes. Vervolgens mix je de roomkaas, suiker en eieren door elkaar in een grote kom. Voeg na het mixen de Toblerone stukjes toe. Giet de inhoud van de kom over de koekjesbodem in de springvorm. Dit zet je nu ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de taart na deze 40 minuten eventjes buiten de oven afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast.

Je hebt nu ruim de tijd om twee afleveringen van je lievelingsserie op Netflix te kijken. Daarna kan je beginnen aan de salted karamelsaus.

Doe de suiker samen met het water in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje (serieus laag want dit gaat echt snel). Je hoeft niet te roeren en de massa wordt vanzelf karamelkleurig bruin. Nú kun je de boter toevoegen. Laat dat al roerend helemaal oplossen. Als je daarmee klaar bent kun je ook de slagroom al roerend toevoegen.

Niet schrikken, het gaat nu heel erg bubbelen. Goed uitkijken want het is echt knetterheet. En voilà je karamelsaus is nu klaar. Haal het pannetje van het vuur en voeg het zout toe (goed verdelen zodat je niet een enorme hap zout binnen krijgt). De andere reep Toblerone mag je ook in kleine stukjes breken. Verdeel deze over de taart. Vervolgens giet je de karamelsaus eroverheen. Yum, yum, smakelijk.

Reageer op artikel:
Echt de lekkerste guilty pleasure ooit: zeezout karamel Toblerone taart
Sluiten