Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 nov 2017

Red velvet pepernoten zijn hier en zo maak je ze zelf voor pakjesavond

Hopelijk ben je de pepernoten nog niet helemaal beu, aangezien we al zowat sinds september de snoepjes naar binnen werken. Want er is nog sowieso één variant die je nog niet gehad hebt en die je ongetwijfeld nog wil proeven. Als je ze volgens dit recept maakt tenminste.

Iets bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit recept voor red velvet pepernoten met een laagje glazuur wel. En als je daarna het resultaat proeft, ben je zeker niet meer weg te slaan uit de keuken.

Dit heb je nodig voor red velvet pepernoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 110 gram boter
  • 8 theelepels kaneel, 1 theelepel gember, 1 theelepel nootmuskaat (of 10 theelepels speculaaskruiden)
  • Een snufje zout
  • Enkele druppels rode voedselkleurstof
  • 100 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocolade

Wat ga je doen?

Wat je vervolgens met deze ingrediënten gaat doen, leggen we stap voor stap voor je uit. Doe je mee?

1. Eerst beginnen we met de pepernoten zelf. Hiervoor meng je het bakmeel, de suiker, het boter, alle theelepels kruiden en specerijen en het snufje zout met elkaar. Ook kun je alvast de oven laten voorverwarmen op 160 graden.

2. Dit meng je met elkaar tot het één vast geheel is. Vervolgens doe je hier de druppels rode vloeistof bij totdat het mengsel de gewenste rode kleur heeft.

3. Als je dat allemaal gedaan hebt, mag je er pepernoten van gaan maken. Maak ze zo groot of zo klein als jij wil. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Leg ze in de oven en laat ze er 15 minuten in zitten. Ondertussen kun je verder met het glazuur. Daarvoor smelt je de witte chocolade en meng je dit met de roomkaas.

5. Vervolgen, als de pepernoten klaar zijn, kun je ze dippen in het chocolademengsel en laat je de pepernoten ‘drogen’ op een rekje of iets anders waar je de chocoladedruppels op kunt vangen.

6. En dan is het nu tijd om te genieten.

Misschien wil je dit ook wel maken: Holy moly: Er bestaat cheesecake met pepernoten en witte chocolade

Reageer op artikel:
Red velvet pepernoten zijn hier en zo maak je ze zelf voor pakjesavond
Sluiten