Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Gezondheid 27 sep 2020

Koukleumen opgelet! Dít kan één van de redenen zijn waarom jij het altijd koud hebt

Ben jij altijd diegene die meteen naar een paar dikke sokken grijpt als de temperatuur een paar graden daalt? Als je gezellig met vriendinnen zit, ben jij altijd diegene die zich afvraagt waarom je kippenvel hebt? Wij kunnen je vertellen dat er best een goede reden achter kan zitten dat jij het altijd koud hebt.

En als je weet waar het aan ligt, kan je het oplossen. Lees snel verder.

De redenen dat jij het altijd koud hebt

Een reden kan zijn dat je hersenen te weinig signalen doorsturen naar je lichaam om deze op te warmen. De hypothalamus is het stukje in je hersenen dat berichtjes stuurt naar delen in je lichaam om deze op te warmen of af te koelen. In dit deel van de hersenen gebeurt heel veel. Hier worden namelijk jouw hormonen geregeld, daarnaast ook je trek in eten, emoties en de omgang met je seksuele behoeften.

De hypothalamus reguleert dus ook hoeveel trek je hebt, dit hangt samen met je stofwisseling. De stofwisseling is een belangrijk deel van je lichaam voor het verbranden van calorieën en het reguleren van je warmte.

Psst, sla ik artikel gemakkelijk op via Pinterest.

1. Te weinig sporten

Of je sport en hoeveel je sport kan ook samenhangen met de regulering van je lichaamstemperatuur. Als je regelmatig sport zijn je hart en longen getraind om efficiënter te werken. Waardoor ze ook efficiënter CO2 leveren aan je verschillende lichaamsdelen en dit houd je warm.

2. Koud door een slecht slaapritme

Slapen is heel goed voor je en een slecht slaapritme kan een oorzaak zijn waarom jij het altijd koud hebt. Als je namelijk slecht slaapt, wordt je lichaam niet goed ‘opgeladen’ voor de volgende dag – dit kan leiden tot weinig energie. Wat er weer voor zorgt dat jij het vaker koud hebt gedurende de dag.

3. Vitaminetekort

Tot slot kan dat je het altijd koud hebt ook liggen aan een tekort aan ijzer of vitamine B. Een ijzertekort kan ontstaan als je hele heftige menstruaties hebt. Lees hier meer over verschillende supplementen die booming zijn en waarom. Misschien kan je je vitaminen tekort oplossen.

Lees ook: Doei winterdip – zo ben je ook tijdens de koude maanden het zonnetje in huis

Reageer op artikel:
Koukleumen opgelet! Dít kan één van de redenen zijn waarom jij het altijd koud hebt
Sluiten