Dit is de reden waarom verliefd worden bij sommigen soms eeuwen lijkt te duren

Terwijl sommigen de ene na de andere relatie hebben, zijn er weer anderen waarbij het eeuwen lijkt te duren voordat ze verliefd worden. Voel jij je aangesproken tot de laatste groep? Geen paniek. Wij weten namelijk waarom dit kan zijn.

Je weet natuurlijk nooit helemaal wanneer je verliefd wordt, maar toch gaat het bij de één altijd weer sneller dan bij de ander.

Waarom het langer duurt voor je verliefd wordt

Je vriendinnen komen telkens weer naar je toe om te vertellen dat ze de ware gevonden hebben. Maar op de één of andere manier lukt het jou maar niet om de juiste persoon te vinden. Gelukkig is dit helemaal niet vreemd en is het juist logisch.

1. Slechte relatie

Volgens Ashley R. Bryant, psychotherapeut en oprichter van Legacy Family Services, duurt het bij sommige mensen langer omdat ze té bang zijn voor een gebroken hart. Vaak komt dit door een voorval in hun verleden. Wanneer ze in het verleden slecht uit elkaar zijn gegaan, zijn ze bang dat ook de volgende keer weer gaat gebeuren.

2. Bang voor afwijzing

Om een gebroken hart te voorkomen vertrouwen ze anderen minder snel en proberen zij zichzelf zo goed mogelijk te beschermen. Volgens klinisch therapeut Nicole L. Arkadie zijn deze mensen bang voor afwijzing en weten ze niet of de gevoelens wel wederzijds zijn. Hierdoor ontkennen ze het keer op keer weer.

Wat doe je eraan?

Herken jij jezelf hierin? Dan is het belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn over hoe jij je voelt en wat je écht wilt. Het erkennen van liefde is een belangrijke stap voor een relatie en dat is niet altijd het makkelijkste om te doen.

Wil je er zeker van zijn dat je niet uit het niets weer met een gebroken hart achterblijft? Zorg dan dat je goed communiceert in je relatie. Geloof ons, op een dag komt er iemand langs en dan valt alles op zijn plaats.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Bustle

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom verliefd worden bij sommigen soms eeuwen lijkt te duren
Sluiten