Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 10 mrt 2017

Aha! Dit is de wetenschappelijke reden waarom je zoveel van gin-tonic houdt

Je kijkt al dagen uit naar het weekend. Want je weet: in het weekend is het weer tijd voor je favoriete alcoholische versnapering aller tijden: gin-tonic. Niets overtreft de goddelijke combinatie en je kunt niet wachten tot je het glas met heerlijke inhoud weer aan je lip kunt zetten. Herkenbaar? Niet gek. Er is een reden voor waarom we zo van dit drankje houden.

Het drankje is niet meer weg te denken uit ons leven. Letterlijk en figuurlijk. Want geef maar toe, het liefst drink je deze geweldige combi van gin en tonic elke dag. Dat is niet heel reëel en ook niet zo gezond. Daarom bewaren we dit drankje tot het weekend. En je kan zeker niet wachten.

Ik wil het nu

Maar, waarom snakken we toch zo naar G&T? Daar heeft een scheikundige onderzoek naar gedaan. Matthew Hartings, een professor aan de University of Washington besloot onderzoek te doen naar het drankje. En wat blijkt? De chemische eigenschappen van gin en tonic hebben een speciaal effect wanneer ze worden gemixt.

En daar begint de magie: de moleculen in een gin-tonic voelen zich tot elkaar aangetrokken. Dat komt omdat de substanties soortgelijk zijn. Wanneer je gin en tonic bij elkaar gooit, vloeien de bestanddelen in gin perfect samen met die in de tonic. Chemisch gezien is dit een perfect drankje. En qua smaak ook.

Omdat de twee vloeistoffen zo goed samengaan, vinden we de smaak heerlijk. Andere mixdrankjes met tonic worden toch vaak bestempeld als niet smakelijk. Gin-tonic daarentegen is pure perfectie. Cheers to that.

LEES OOK:
Dit is waarom meisjes die gin-tonic drinken de allerleukste meisjes uit de kroeg zijn

Reageer op artikel:
Aha! Dit is de wetenschappelijke reden waarom je zoveel van gin-tonic houdt
Sluiten