5 redenen waarom het oke is als alles even tegenzit in het leven

Hoe cliché het ook klinkt, je hebt goede en slechte tijden in het leven. Het ene moment leef je als een godin en kan er niets misgaan, terwijl het op het andere moment allemaal niet erger kan. Dat is oké, probeer dit te omarmen. Wij vertellen je waarom het niet erg is als alles even tegenzit in het leven.

Als je heel diep in die zwarte put zit, lijkt eruit komen bijna onmogelijk. Maar waarom piekeren we zo over alles? Waarom omarmen we deze mindere tijd niet gewoon? Dit zijn vijf goede redenen waarom al die tegenslag je alleen maar vooruit brengt in het leven.

Waarom het oké is als alles even tegenzit in het leven

Als je het grotere plaatje bekijkt, is er misschien het een en ander verschoven. Maar geloof ons, je leven stort niet in.

1. Misschien is het wel een goede verandering, die nu even slecht aanvoelt

Misschien zit je in een dip omdat je relatie net over is, omdat jij jouw schooljaar niet hebt gehaald, omdat je ontslagen bent of om iets anders dat niet meewerkt. Dit overkomt ons allemaal, het hoort bij het leven.

En hoe stom het nu ook aanvoelt, uiteindelijk kom je er weer bovenop. Zie het als een teken, misschien was dit niet de juiste persoon, opleiding of wat dan ook voor jou. Er komt wel weer iets beters, ook al lijkt dat nu niet zo.

2. Je waardeert iedereen die dichtbij je staat nu nóg meer

Als het allemaal even tegenzit merk je wie je graag om je heen hebt, bijvoorbeeld je familie, vriendinnen of je lover. Je houdt altijd van deze mensen, maar nu besef jij je dat je niet zonder ze kan en waardeer je ze nog een klein beetje meer.

3. Je weet dat het tijdelijk is

Net als alles in het leven, is ook deze tegenslag tijdelijk. Je geliefden helpen je graag door deze ellende heen, totdat alles weer koek en ei is. Houd in je achterhoofd dat dit tijdelijk is en dat de betere dagen eraan komen.

4. Je waardeert de kleine dingen in het leven

Hoewel er misschien veel dingen misgaan, gaan er ook vast een aantal dingen heel goed. Deze vallen nu nog meer op, terwijl ze anders onopgemerkt voorbijgingen. Vier elk klein dingetje, want ook de kleinere dingen zijn een feestje waard.

5. Je krijgt je prioriteiten op een rijtje

Als het lijkt alsof alles tegenzit, merk je meteen wat je prioriteiten zijn. Je merkt waar je het meest van baalt en waar jij je eigenlijk helemaal niet druk om maakt. Waarschijnlijk voelt het nu even ellendig, maar straks heb je duidelijk op een rijtje waar jij hard voor wil werken en wat minder belangrijk is. Dit inzicht is veel waard.

Alles komt goed.

Lees ook: Waarom je moet stoppen met jezelf vergelijken met anderen

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het oke is als alles even tegenzit in het leven
Sluiten