Isis van Graas
Isis van Graas Beauty en Style 28 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom hyaluronzuur altijd een goed idee is in je huidverzorgingsroutine

Kan jouw huid wel een dewy en glowy effect gebruiken? Dan ben je bij hyaluronzuur aan het goede adres. De naam klinkt een beetje creepy, maar geloof ons: dit is je new best friend.

De hype die hyaluronzuur heet

Tegenwoordig zit hyaluronzuur veel verwerkt in serums en crèmes en is dan ook razend populair. Voordat je als een gek honderden potjes inslaat, hebben we voor je uitgezocht hoe je dit serum het best kan gebruiken en of het werkt.

Hyluronzuur: hoe zit het precies?

Van nature heeft ons lichaam al een bron van hyaluronzuur opgeslagen. Dit zuur zorgt ervoor dat je huid maar liefst zes liter water per gram hyaluronzuur vast houdt en dus zorgt voor een vochtrijk en flexibel gevoel.

Hoe ouder je wordt, hoe meer hyaluronzuur je gaat verliezen en hoe meer rimpels zichtbaar worden. Niet alleen zorgt het dus voor volume in de huid, maar ook is het ontstekingsremmend en zit het vol met antioxidanten die de huid beschermen. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen, zoals het soepel houden van gewrichten en bloedvaten. Kortom: top spul dus.

Wanneer moet je hyaluronzuur gebruiken?

Uhm, eigenlijk altijd. Het fijne van dit goedje is dat het voor ieder huidtype geschikt is. Dus ook voor de gevoelige huid. Je kunt er natuurlijk mee beginnen wanneer je het vochtverlies in je huid begint op te merken, maar hyaluronzuur heeft zoveel voordelen: waarom zou je er niet nu al mee beginnen?

Een aantal goede opties

Lijkt dit serum je wel wat? Beautify heeft haar lievelingsserums met hyaluronzuur voor je op een rijtje gezet.

Bijenkorf

The Ordinary hyaluronzuur €7,00

hyaluronzuur huidverzorging
Bijenkorf

Paula’s Choice hyaluronzuur €38,00

Bijenkorf

Apoth.care hyaluronzuur €29,00

Misschien vind je dit ook leuk:

Vichy

Reageer op artikel:
Waarom hyaluronzuur altijd een goed idee is in je huidverzorgingsroutine
Sluiten