Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 14 jan 2018

Dit zijn 6 redenen waarom een puppy je leven verbetert

Als je al een tijdje aan het twijfelen bent om een puppy te kopen, dan verdwijnen die aarzelingen als sneeuw voor de zon nadat je de laatste zin van dit artikel gelezen hebt. Wij hebben de lekkerste hondenbrokken al in huis gehaald.

Want een pup verrijkt je leven op zoveel manieren. We hebben er zes voor je op een rijtje gezet.

1. Je kunt je hart luchten

Als je met iets zit en er is niemand in huis die naar je wil luisteren, dan kun je altijd terecht bij je puppy. Het beestje zal niet weglopen als je je hart lucht over die ene man die een spelletje met je speelt of over die irritante collega.

2. Je kunt even aan niks anders denken

Als je gestrest bent dan pak je even je puppy erbij en dan verdwijnen je zorgen als sneeuw voor de zon. Omdat je even helemaal bezig bent met je puppy, denk je helemaal nergens meer aan. Weg met die spanning.

3. Het geeft je een gevoel van verantwoordelijkheid

Een beestje in huis kun je niet zomaar aan zijn lot over laten. Een puppy een huis heeft aandacht en verzorging nodig en dat geeft je een gevoel van verantwoordelijkheid. En dat is allemaal goed voor je eigen ontwikkeling.

4. Je blijft in beweging

Want het beestje heeft ook frisse lucht en wat meters in de pootjes nodig. En dat kan het hondje niet alleen. Als je met een puppy gaat wandelen dan is dat ook weer goed voor jou.

5. Het beestje geeft kleur aan een donkere dag

Als je een zware dag hebt gehad en je komt thuis, dan is er in ieder geval altijd iemand die blij is dat je thuis bent. Ook al ben je niet zo blij. En als je naar dat schattige hoofdje kijkt, dan wordt jouw donkere dag ook ineens weer lichter.

6. Je voelt je nooit alleen

Er is altijd iemand (of eigenlijk iets) thuis waarmee je de tijd kunt vullen. Want een puppy is nog zo speels, die laat jou niet zomaar alleen aan tafel zitten of op de bank liggen. Gezellig.

Do we need to say more?

Reageer op artikel:
Dit zijn 6 redenen waarom een puppy je leven verbetert
Sluiten