Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

5 redenen dat jij nog geen serieuze relatie wil en geniet van het single leven

Iedereen om je heen smacht maar naar een gezonde relatie en uiteindelijk huisje, boompje, beestje. Toch ervaar jij dat heel anders en kan je dat gevoel maar niet herkennen. Jij houdt ervan om als een single meid door het leven te gaan en vindt een relatie veel teveel gedoe.

Benieuwd waarom jij nog niet toe bent aan een serieuze relatie? Dit zijn de 5 redenen waarom single zijn he-le-maal jouw ding is – en waarom dat helemaal oké is.

Geen zin in relatie

Soms denk je gewoon echt dat je jouw perfecte leven hebt gevonden. Je hebt je vriendinnen om je heen, je familie is gezond en tóch blijven mensen vragen stellen over je relatiestatus. Met alle rare blikken van dien, wanneer je vertelt dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. Meid, dit is écht niet erg. Geniet van het leven zoals het komt.

1. Vrijheid blijheid

Je houdt ervan om van alles zelf te kunnen ondernemen en vooral om nergens aan vast te zitten. Je hebt al genoeg aan de portie commitment die je meemaakt met de vriendinnen en familie, dus een relatie hoef je er écht niet bij.

2. Drama? Niks voor jou

Na de zoveelste drama verhalen van je vriendinnen heb jij een relatie een soort van uitgesloten. De connectie? Leuk. Samen dingen doen? Leuk. Maar regelmatig ruzie? Daar zit jij totaal niet op te wachten. Een huisdier kan je ook knuffelen en maakt geen ruzie.

3. Waar haal ik de tijd vandaan?

Doordat jij volop van je single leven aan het genieten bent, heb je een druk bestaan. Etentjes hier, uitgaan daar en dan ook nog werken en tijd voor jezelf tevoorschijn toveren. Hoe doen mensen in een relatie dat? Jij moet er niet aan denken om die rekensom uit te vogelen.

4. Je bent een ‘breed slaper’

Nu even een praktisch puntje, want waar jij waarde aan hecht is de immense ruimte in je bed. Af en toe komt er een vriendin bij je slapen tijdens jullie Netflix avond, maar daar blijft het dan ook bij.

5. Single and not ready to mingle

Misschien heb jij in het verleden je hart volledig open gesteld en is daar niet zo fraai mee omgegaan. Dit kan ook een reden zijn dat je er nog niet aan toe bent om aan een relatie te beginnen. En hé, dat is toch oké? Volgens experts is de mensheid toch niet gebouwd op een levenslange monogame relatie. Liefde komt en gaat, maar als ‘ie komt, ben jij er zeker klaar voor.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
5 redenen dat jij nog geen serieuze relatie wil en geniet van het single leven
Sluiten