7 redenen waarom je niet zonder een ‘mama’ in de vriendinnengroep kan

Iedere vriendinnengroep heeft er eentje: de mama. Ze is meestal wat ouder, wijzer en vooral verstandiger. Wanneer jij om vijf uur ‘s nachts klaar bent om het zevende rondje shots te bestellen in de club, trekt zij je (met liefde) aan je haren terug omdat je morgen vroeg moet werken. Deze mama heb je nodig in je leven en wel om de volgende redenen.

Jullie weten allemaal dat zij degene is die de boel op het rechte pad houdt. Ze is de basis van jullie vriendinnengroep en heeft voor ieder probleem een oplossing. De mama van de vriendinnengroep verdient behoorlijk wat credits, dus hier komen ze.

7x waarom de mama van de vriendinnengroep de beste is

Je kan je niet eens voorstellen hoe de groep eruit zou zien zonder haar.

1. Ze weet altijd de rust te bewaren

Deze meid is de kalmte zelf. Is er reden tot paniek? Dan weet zij de chaos binnen een mum van tijd te sussen. Ze overziet alles en komt met de beste oplossingen.

2. Ze vergeet nooit een verjaardag

Ze is altijd degene die een groepschat aanmaakt voor een cadeau, die je als eerste een berichtje stuurt op je verjaardag en nooit vergeet wanneer er een verjaardag gevierd wordt. Deze vrouw is een wandelende kalender en vergeet nooit (maar dan ook nooit) een verjaardag. Hoe doet ze dat toch?

3. Ze zorgt er altijd voor dat je veilig thuiskomt

Als iedereen dronken richting huis vertrekt, dan schreeuwt zij nog even dat je het moet laten weten als je veilig thuis bent. Ze checkt je locatie regelmatig en blijft met je aan de telefoon als je alleen langs een enge plek fietst. Als je niet meer weet hoe je thuis bent gekomen, dan ga je er blind vanuit dat deze meid je met liefde thuis heeft afgezet.

4. Ze geeft het beste advies

Ze weet beter wat jij nodig hebt dan jijzelf en dat is heerlijk. Met ieder probleem stap je naar deze vriendin, want ze is het beste luisterende oor van de groep. Voor een goed gesprek over je recente boydrama ben je bij haar aan het juiste adres. Ze heeft altijd het beste met je voor.

5. Ze lost ruzies op als de beste

Is er beetje mot in de vriendinnengroep? Dan lost deze meid dat op als de beste, Dr. Phil is er niets bij. Ze zorgt ervoor dat er gepraat wordt en dat iedereen weer met elkaar door een deur kan. Zonder deze vriendin was jullie vriendinnengroepje inmiddels al een stuk kleiner.

6. Ze plant alle vakanties

Zonder haar waren jullie geweldige tripjes er nooit geweest. Zij is degene die de datumprikkers verstuurt, de meest toffe vakantiebestemmingen op een rijtje zet en alvast TripAdvisor doorspit op zoek naar de beste restaurantjes. Kortom: ze is de beste reisleidster die jij je kan wensen.

7. Je leert ontzettend veel van haar

Een groot deel van je kennis heb je te danken aan deze vriendin. Ze leerde je hoe je omgaat met een gebroken hart, hoe je je eerste baantje fixt, hoe je volwassen met een ruzie omgaat en nog veel meer. Je bent haar eeuwig dankbaar.

Aan alle mama’s van de vriendinnengroep: jullie zijn geweldig.

Lees ook: Deze 6 dingen doe je NOOIT met je beste vriendin, want daar zijn jullie beste vriendinnen voor

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je niet zonder een ‘mama’ in de vriendinnengroep kan
Sluiten