Renée
Renée | LinkedIn Travel 10 mei 2019

Waarom je dit jaar nog naar Parijs wil met je lover

Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd, maar omdat het zo immens populair is snappen we als het niet bovenaan je lijstje staat. Of nou ja, snappen… Parijs is nog steeds een prachtige stad en wij hebben redenen opgeschreven waarom je er dit jaar écht nog eens die stedentrip wil maken.

Een stedentrip naar Parijs is namelijk altijd een goed idee. Mocht je nog wat overtuiging nodig hebben, dan wil je vooral even verder lezen.

Waarom je dit jaar een stedentrip naar Parijs wil maken

We kunnen een lijstje maken met honderd redenen waarom je de stad wil bezoeken. Niet alleen ben je er binnen een paar uur, je raakt er ook nooit uitgekeken. Toch hebben we ons best gedaan om het in vier redenen samen te vatten:

1. In de zomer is het helemaal niet zo druk in Parijs

Grote kans dat je inmiddels bezig bent met plannen maken voor de zomer. De Franse hoofdstad is dan waarschijnlijk niet je nummer één bestemming, terwijl het helemaal geen verkeerd idee is om te gaan.

Waarom? In de zomer is het namelijk een stuk rustiger in de stad dan tijdens de andere seizoenen. De Parijzenaars trekken massaal naar de zee, waardoor je niet over massa’s mensen struikelt.

Lees ook: Het roze hotel van je dromen vind je in Parijs en je slaapt er al voor 50 euro

2. Je kunt gratis musea bezoeken

Iedere eerste zondag van de maand krijg je de kans om de grote musea gratis te bezoeken. Zo bespaar je heel wat geld op je toegangskaartje voor het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou. Een stedentrip naar Parijs houdt namelijk meer in dan winkel na winkel bezoeken. Je kunt er heel goed cultuur opsnuiven zonder dat je een fortuin kwijt bent.

3. De treintickets zijn niet zo prijzig

Wist je al dat je voor €35 vanaf Schiphol zo in Parijs bent? Voor dat geld kun je er niet heen vliegen of rijden. Wie drie maanden voor vertrek treintickets boekt bij Thalys mag namelijk voor deze spotprijs instappen. Als je bij Rotterdam instapt ben je nóg minder kwijt.

4. Er is een stadsstrand

Augustus is heet, maar wie aan de hitte wil ontsnappen is in Parijs aan het goede adres. Er is namelijk een stadsstrand langs de Seine. Doordat de palmbomen naast je staan vergeet je bijna dat je in de Franse hoofdstad bent.

Nog een goede reden om te gaan: Op naar Parijs: Er zijn nu een waterpark én spa pal naast Disneyland

Reageer op artikel:
Waarom je dit jaar nog naar Parijs wil met je lover
Sluiten