Life 26 apr 2016 Omani McDaniels

Regen houdt ons niet tegen! Leuke Kingsday festivals om te bezoeken

Van een beetje regen deinzen de diehards niet terug. Koningsdag is er om gevierd te worden. Maar een beetje droog de dag doorkomen, is ook wel zo prettig. Vandaar dat we een klein lijstje van de grootste festivals voor jullie hebben gemaakt, mét regenvoorziening. Laat het feestje maar beginnen.

Oranjebloesem Blijburg 12:00 uur

Met internationale DJ’s zoals Seth Troxler, Joris Voorn en KiNK, gaat Oranjebloesem een heel vet feestje worden. Het is zeker een goed alternatief, als je de drukte van de stad niet goed trekt. Oranjebloesem zet zichzelf op de kaart met een waanzinnige line-up en voor hen die van buiten de stad komen, zijn er pendelbussen geregeld vanaf Amsterdam Centraal

Loveland van Oranje festival Amsterdam 12:00 uur

Met een line-up van onder andere Adam Beyer, Agoria, Ben Klock, Benny Rodrigues en Guy Gerber, is het op Loveland sowieso feest. Daarnaast hebben die fijne organisatoren rekening gehouden met de belabberde weersomstandigheden. Alles onder een afdak en gratis poncho’s beschikbaar voor hen die van suiker zijn.

Beat the Bridge Arnhem 12:00

Tot deze line-up behoren onder andere Devin Wild, Fanatic, Pavo en veel meer. Met een heel groot terrein wordt dit echt een spektakel. Ook zij hebben rekening gehouden met het weer en zullen er extra overkappingen zijn, naast de gratis poncho’s.

koningsdag2

Kingsland Amsterdam, Den Bosch, Groningen 12:00 uur

Hoewel Kingsland in Amsterdam is uitverkocht (altijd eerst ticketswap checken), wordt Kingsland weer een fantastisch feestje. In Den Bosch bijvoorbeeld, komt Afrojack. In Groningen komen Dimitri Vegas & Like Mike en Axwell Ingrosso. In Amsterdam Dannic en Martin Garrix. En bij alle drie komen Don Diablo en Blasterjaxx. In elke stad een knallend feestje. Bij alle locaties zullen er podia zijn die overdekt zijn. Paraplu’s zijn helaas niet toegestaan, maar poncho’s zijn wel beschikbaar.

Kroonfestival Rotterdam 12:00 uur

DJ’s zoals Sam Veldt, Benny Rodrigues en Oliver Schories komen het podium onveilig maken in Rotterdam. De ‘chill area’ is overdekt en ook hier worden gratis poncho’s uitgedeeld. Er is ook plein in plaats van gras om ervoor te zorgen dat het niet in een modderfestival verandert.

Lekker de kroeg in

Zie je al die regen niet zitten? Dan zijn kroegen een betere optie. Vier deze koninklijke dag met een biertje en een dansje in je favoriete kroeg. Dankzij het weer zal het lekker druk worden, maar je zit in elk geval droog. Lijkt je een kroegentocht leuker? Dan is het handig om je switches te maken tijdens de momenten van zon, want het lijkt erop dat die er zo nu en dan zullen zijn.

Mocht het je festivals te overweldigend vinden en zijn kroegen niet je ding, dan kun je altijd rondstruinen in parken en op pleintjes van de grote steden (uiteraard met paraplu/poncho/parasol/draagbaar dak). Des te meer mensen, des te gezelliger. Met spelletjes, tweedehandse spullen en lekkernijen is Koningsdag één van de leukste dagen van het jaar om te struinen naar verborgen pareltjes. Voor degenen die Koningsdag écht te druk vinden, is het ook een perfecte dag om met je lover op de bank te hangen met Netflix, genietend van de rust.

LEES OOK: Hulde aan de koning! Deze 11 dingen maak je élk jaar weer mee
koningsdag2-770x462

Reageer op artikel:
Regen houdt ons niet tegen! Leuke Kingsday festivals om te bezoeken
Sluiten