Oeps. Nederlandse vrouwen reinigen hun gezicht niet al te best

Het reinigen van je gezicht, we kunnen niet genoeg vertellen hoé belangrijk het is om dat goed te doen. In ieder geval voor je naar bed gaat. Uit een onderzoek van Demak'Up kwamen echter wat interessantjes feitjes.

Demak’up heeft onder Nederlandse, Belgische en Duitse vrouwen een onderzoek gedaan naar het reinigen van hun gezicht. En daaruit blijkt dat de Nederlandse vrouw nou niet heel goed haar gezicht reinigt:

  • 32% van de Nederlandse vrouwen gaat slapen met een ‘vies’ gezicht en reinigt pas ’s ochtends haar gezicht
  • 46% ziet het nut er ook niet van in om haar gezicht te reinigen
  • 41% van de Nederlandse vrouwen gaat wel eens naar bed zonder haar make-up eraf te halen
  • 61% is binnen twee minuten klaar met het reinigen
  • 33% reinigt haar gezicht ’s ochtends én ’s avonds terwijl dat eigenlijk 100% zou moeten zijn
  • 15% zou liever helemaal niet willen reinigen

Oepsie, we zijn hier niet erg goed in. We gebruiken het liefst alleen water (31% van de vrouwen) om te reinigen of lotion of tonic van een ‘huismerk’ (27%). Terwijl het reinigen van je gezicht ontzettend belangrijk is om onzuiverheden, droogheid en rimpels tegen te gaan.

Ladies, dat kan wel anders toch? We staan namelijk wel open voor nieuwe tips, aldus het onderzoek. Naast dat Beautify boordevol staat met reiningsartikelen helpt Demak’Up je ook graag een handje. Zij dagen alle vrouwen uit op 5 juni aanstaande op mee te doen met de Detox Challenge. Dit houdt in dat je 10 dagen lang je beauty reinigingsritueel eens flink onder handen gaat nemen met onder andere leuke DIY’s. Wij zeggen meedoen! Maak ons trots.

Reageer op artikel:
Oeps. Nederlandse vrouwen reinigen hun gezicht niet al te best
Sluiten