Reislustig? Dit is waarom je vooral moet blijven reizen met je vriendinnen

Wanderlust is een fenomeen waar veel over gesproken wordt. Je kent het wel, dat gevoel dat je dringend aan vakantie toe bent en het welbekende Hollandse uitzicht niet meer kunt weerstaan. Experts vertellen nu dat dit helemaal geen aanstellerij is, en dat je vooral moet toegeven aan je reislust.

Het maken van een solo trip of backpacken met vriendinnen vergeet je nooit meer. Maar waarom zou je voor altijd blijven teren op herinneringen, als je ook nieuwe kunt maken?

Reislustig

Volgens Françoise Decatrel, de oprichter van het Japanse bad- en lichaamsverzorgingsmerk AMAYORI, is reizen niet hetzelfde als vakantie hebben. Een paar dagen vrij nemen doet iets heel anders met je dan echt reizen naar een ander land.

‘Reizen is groeien’, verklaart hij. En hallo, waarom zou je jezelf beperken en je groei remmen? Lekker reizen is dus zo slecht nog niet.

Ontspannen maar

Wil je ook rustiger worden, sneller ontsnappen en heerlijk slapen? Geniet dan van al het lekkere buitenlandse eten – hoi pizza en pasta – en leer nieuwe culturen en religies kennen. Dat is namelijk dé manier.

Digitale detox

En da’s nog niet alles. Volgens David Brudö, CEO van welzijnsapp Remente, ben je véél minder gestrest omdat je helemaal niet zoveel met je telefoon bezig bent dan wanneer je thuis bent.

Kortom, reizen is niet alleen heerlijk om te doen en geweldig om naar uit te kijken. Het is dus ook nog eens hartstikke gezond voor je, dus geef vooral lekker toe aan je reislustige gevoelens.Wat wordt de volgende bestemming van jou en je besties?

Reageer op artikel:
Reislustig? Dit is waarom je vooral moet blijven reizen met je vriendinnen
Sluiten