Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Reizen 16 sep 2015

Girlstrip naar het buitenland? Dit is de goedkoopste dag om een ticket te boeken

Ben je van plan om op reis te gaan binnenkort nu het herfstweer is begonnen in Nederland? Samen met je vriendinnen aan de kou ontsnappen of iemand opzoeken in een ander (warm) land? Dan is het handig om te weten wanneer de goedkoopste tickets te boeken zijn. En wij hebben dat antwoord voor je.

From now, we love Tuesday

Volgens een rapport van Expedia is dinsdag de goedkoopste dag om een ticket te boeken. Het gemiddelde vliegticket op een dinsdag kost 495,58 euro. Als je echter een ticket op vrijdag koopt, reken je 504,42 euro af. Boek je op een dinsdag drie weken voordat je gaat vliegen? Dan is de gemiddelde ticketprijs slechts 454,95 euro. Terwijl als je drie weken van tevoren op een vrijdag boekt, je 461,13 euro betaalt.

Hoewel je niet een enorme hoeveelheid geld bespaard door te boeken op een dinsdag, zal het je ongeveer toch 5% schelen, wat neerkomt op 24,73 euro op de gemiddelde prijs van een ticket. Vermijd boeken op vrijdag, zaterdag of maandag. Hoe dichterbij het weekend, of net na het weekend, hoe groter de verleiding is om weg te gaan. Daarom boeken veel mensen op deze dagen. En als er veel mensen boeken, dan stijgt de prijs.

Boek binnenlandse vluchten 57 dagen van te voren

Expedia ontdekte ook dat je het beste 57 dagen van tevoren een binnenlandse vlucht kunt boeken. Ben je van plan om een aantal maanden door bijvoorbeeld Australië te reizen? Maak hier dan gebruik van. Het is handig om in zo’n groot land af en toe van plek naar plek te vliegen omdat de afstanden te groot zijn over land. Een easy trick die je 75,09 euro bespaart op een gemiddeld ticket. Toch best lekker.

Boek internationale vluchten 171 dagen van te voren

Als je een internationale reis gaat maken is het het meest voordelig om 171 dagen van tevoren je ticket te boeken. Ver van tevoren? Ja. Maar als je dan toch een verre en speciale reis maakt is dit zeker de moeite waard: je bespaart 265,02 euro op een gemiddeld ticket. Wij kunnen genoeg dingen bedenken wat je met die 265,02 euro kunt doen. Een paar mooie outfitjes voor je geplande safari in Afrika is nooit een slecht idee toch?

De beste dag om te vertrekken

Op lange afstandvluchten zegt Expedia dat je het beste op donderdag kunt vertrekken en op een maandag terug kunt komen. Dit kost ongeveer 20% minder dan heen vliegen op een vrijdag en terug vliegen op een zaterdag. Voor korte vluchten is het het meest voordelig om zowel te vertrekken als terug te komen op maandag, dinsdag en woensdag.

We weten het, het is even puzzelen en uitzoeken maar voor de echte budget reizigers is dit zeker de moeite waard. Boek vanaf nu je ticket altijd op een dinsdag en je zult nooit balen van onnodig weggegooid geld.

Reageer op artikel:
Girlstrip naar het buitenland? Dit is de goedkoopste dag om een ticket te boeken
Sluiten