Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 20 jan 2018

Globetrotters opgelet: Dit zijn dé reistrends voor 2018

Het is altijd tijd om plannen te maken voor een mooie vakantie. Even wegdromen bij een prachtig strand in een heel ver land met een cocktail in je hand. Ha. Als globetrotter in hart en nieren ben jij waarschijnlijk ook al bezig met een bucketlist voor 2018. Airbnb zette de reistrends alvast op een rijtje:

1. Ervaringen die je nooit meer zult vergeten

In 2018 gaan we opzoek naar de dingen die niet iedereen doet. Zo verblijven we steeds vaker in huizen van locals via Airbnb bijvoorbeeld. Vorig jaar was er al een stijging van 20 procent. De reistrends bestaan onder andere uit het bezoeken van live concerten op vreemde plekken, excursies doen waar niet de massatoerisme op af komt en bijzondere spots op aarde bezoeken.

2. Unieke overnachtingen

Slapen in een hotel is natuurlijk heel fijn. Maar we willen in een unieke omgeving slapen. We hechten namelijk steeds meer waarde aan de ervaring dan aan het materiële. Afgelopen jaar waren unieke overnachtingen populair. Denk aan een lodge middenin de natuur, een ryokan of een Japans pension. Maar ook een yurt of een camper zijn populair. En ze zullen dit jaar alleen nog maar populairder worden.

3. De soort bestemmingen

De reistrends van 2018 zijn niet compleet zonder de bestemmingen die hot zullen zijn. Relaxen op een paradijselijk strand, een retraite in de bergen. De grootste steden van de wereld worden minder populair, juist de middelgrote steden zijn de plekken waar we naartoe willen.

4. De steden

Citytrips blijven populair. En dan wordt verwacht dat we dit vooral naar Tokio, Londen, New York en Parijs willen. Kleinere steden als Lissabon en Miami zijn dit jaar ook booming. Maar, we trekken ook steeds liever de natuur in. Daarom zijn steden in Canada of Schotland ook populair.

Reageer op artikel:
Globetrotters opgelet: Dit zijn dé reistrends voor 2018
Sluiten