Inga Stoit
Inga Stoit Travel 18 juni 2018

Pak je koffers maar! Reizen is goed voor je gezondheid

Reizen is goed voor je gezondheid. Jaaaa, is dat even goed nieuws. De generatie van nu neemt het er goed van wat betreft het maken van een wereldreis. En laat dat nou enorm goed voor de mentale gezondheid zijn.

Reizen is goed voor je gezondheid en je wordt er onwijs gelukkig van. Jouw backpack of koffer vul je met een paar sokken, shirts, broeken en ‘al’ het minimale. Je neemt alleen het écht nodige mee om de reis van je leven te maken.

Reizen

Het grote voordeel van reizen is dat het enorm goed werkt tegen stress. Uit onderzoek van the American Psychological Association blijkt dat reizen alledaagse stress vermindert. Dit komt met name omdat je letterlijk weg bent van de stressvolle situaties thuis.

Je brengt jezelf daardoor in de mogelijkheid anders met de situatie om te gaan, omdat je het vanaf een afstand bekijkt. Mocht jij op dit moment gek worden op je werk of thuis veel stress ervaren, is een reisje misschien precies wat je nodig hebt.

Gezondheid

Het maken van een reis betekent niet dat jij vlucht voor jouw problemen. Het biedt je wel andere inzichten en een andere omgangsvorm. Reizen is namelijk ook goed voor jouw empathisch vermogen. Je leert meer vertrouwen te hebben in het leven en de mensen om je heen.

Jouw nieuwe kijk op diverse mensen en culturen verandert alle inzichten en de manier waarop je in het leven staat. Je maakt kennis met verschillende aspecten van de wereld en eenmaal thuis heb je hier heel veel aan. Het maken van een reis verrijkt jou letterlijk als persoon en dat is enorm goed voor jouw gezondheid.

Reageer op artikel:
Pak je koffers maar! Reizen is goed voor je gezondheid
Sluiten