Oei! 5 tekenen dat je genoegen neemt met minder in je relatie (en er dus iets moet veranderen)

Jullie hebben een relatie, maar helemaal goed voelt het niet. Of het nou ligt aan jouw eigen onzekerheid of aan zijn gebreken (waarschijnlijk dat laatste ;-)), er zal iets moeten veranderen. Deze vijf tekenen wijzen erop dat je genoegen neemt met minder in je relatie:

Voorstellen

Je ziet er altijd enorm tegenop als je je lover gaat voorstellen aan vriendinnen of collega’s. Schaamte is misschien een groot woord, maar je weet dat anderen een mening over hem gaan hebben.

Je bent bang dat je achteraf te horen krijgt dat ze hem echt niet bij jou vinden passen. Als dit al niet goed voelt zegt dat eigenlijk al best wel veel over je relatie.

Goedpraten

Als mensen iets over jouw vriendje zeggen (waar ze misschien wel gelijk in hebben) heb je het gevoel dat je het moet goedpraten. Vinden je vriendinnen hem saai? Dan vertel jij dat dat normaal gesproken niet zo is maar dat hij zijn dag niet heeft.

Als je hem echt heel leuk zou vinden zou je niet het gevoel moeten hebben dat je alles moet goedpraten.

Zelf veranderen

Je probeert jezelf te veranderen zodat je beter bij hem past. Je weet dat sommige van zijn karaktertrekken onveranderbaar zijn en je past daarom jezelf aan. Maar girl, als je één ding niet zou moeten doen is het veranderen wat zo mooi is aan jou, voor een ander.

Vergelijken

Je vergelijkt je vriend continu met andere mannen of de vriendjes van jouw vriendinnen. Daarbij let je heel erg op zijn gebreken en niet op de overeenkomsten die hij met hen heeft. Je zou willen dat jouw lover net zo romantisch zou zijn als de vriend van je bestie. Wees eerlijk tegen hem.

Compromis sluiten

Je maakt jezelf wijs dat geen enkele relatie perfect is en je bent heel erg geneigd om daardoor zelf ook genoegen te nemen met minder. Het kan zo zijn dat dit voort komt uit jouw eigen onzekerheid en dat je tegen jezelf zegt dat je allang blij mag zijn dat iemand je leuk vindt.

Zo moet je niet denken, want jij bent perfect zoals je bent en er loopt echt iemand rond die dat ook ziet.

Reageer op artikel:
Oei! 5 tekenen dat je genoegen neemt met minder in je relatie (en er dus iets moet veranderen)
Sluiten