Gina Koninkx
Gina Koninkx Love 8 mrt 2019

5 redenen waarom een tijdelijke break juist niet werkt voor jullie relatie

Op sommige momenten loopt het even niet zo lekker binnen je relatie. Het kan in dat geval een oplossing zijn om het tijdelijk wat rustiger aan te doen met je lover. En zo zijn er nog veel meer momenten waarop je even wat afstand neemt van elkaar. Toch is dit niet in alle gevallen de juiste oplossing.

Natuurlijk zijn er situaties waarin je besluit om het rustiger aan te doen met je vriend. Toch is dit niet altijd de beste oplossing en dat heeft verschillende redenen.

1. Het kan de ander afschrikken

Hij wil graag dat je zijn ouders leert kennen en op dat moment slaat bij jou de paniek toe. Je begint te twijfelen of jullie daar wel klaar voor zijn. Misschien is het goed om eerst nog even rustig aan te doen dan weet je daarna ongetwijfeld of jullie er wél klaar voor zijn.

Het is helemaal niet raar dat je onzeker bent of jezelf wil beschermen tegen het feit dat je mógelijk gekwetst kan worden. Dat gevoel kennen we waarschijnlijk allemaal. Maar laat dat geen reden zijn om het rustig aan te doen. Het kan de ander zelfs afschrikken en het gevoel geven dat je niet zeker weet of je hem wil. Praat er samen over zodat jij en je lover op één lijn komen te liggen.

2. Denk na over de reden waarom

Het moet duidelijk zijn waarom je een korte break wil of het tijdelijk rustig aan wil doen. En ja, er zijn situaties waarin dat heel begrijpelijk is maar soms laat je je meeslepen door de mening van anderen of denk je dat je het over twee weken wel beter weet (terwijl dat vaak niet zo is).

Denk daarom goed na over waarom je het precies rustiger aan wil doen. Misschien kom je er wel achter dat de reden daarvoor helemaal niet zo gegrond is.

3. Laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen

Het kan zijn dat tussen jullie alles goed zit maar dat jullie last hebben van negatieve meningen uit je directe omgeving. Laat dat nooit (en wij herhalen: nooit) een reden zijn om afstand te nemen van je vriendje. Als het voor jou en je lover goed voelt om binnen een paar maanden te gaan samenwonen moeten jullie je niet laten tegenhouden door anderen.

Elke relatie is anders en laat je omgeving niet voor jullie bepalen wat goed is (en wat niet). Volg je eigen intuïtie en als er voor jullie geen reden is om het rustiger aan te doen doe dat dan ook niet.

4. Neem een risico

Je kan er voor kiezen om nooit een risico te nemen en altijd de veilige route te volgen. Dat kán. Je kan ook een risico nemen en de kans erop wagen. Als het fout gaat, gaat het maar fout (daar leer je weer van). Aan de andere kant kun je wél een risico nemen en het erop wagen dat het goed gaat. Sterker nog, als je hotel de botel bent van die leuke crush (en hij van jou) is de kans juist groter dat het slaagt.

5. Ga problemen niet uit de weg

Als jullie echt een down hebben binnen jullie relatie kunnen jullie er voor kiezen om het rustig aan te doen (en er op die manier individueel aan te werken). Toch kan het een heel bevrijdend gevoel geven om jullie problemen samen aan te gaan. Work through it en de kans bestaat dat jullie er daardoor nog veel sterker uitkomen dan ooit tevoren.

Gaan jullie toch voor een tijdelijke break? Dat is misschien zo slecht nog niet.

Dit is waarom een break in je relatie soms positief kan zijn

Elite Daily

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een tijdelijke break juist niet werkt voor jullie relatie
Sluiten