Rosa Tettero
Rosa Tettero Love & Seks 24 jan 2019

4 x hoe je relatie verandert na ‘ik hou van je’

Zowat elke seconde van een nieuwe relatie leidt naar het grote moment waarop een van jullie de moed oproept om de ander te laten weten hoe je je voelt. Die drie magische woorden. Ervan uitgaande dat de gevoelens wederzijds zijn, is dit een relatiemijlpaal. En dingen tussen jullie twee zullen waarschijnlijk veranderen nadat je ‘ik hou van je’ zegt.
Of je het nu beseft of niet, het is onmogelijk dat dingen hetzelfde blijven als voorheen. Dit komt omdat ware liefde een gevoel van plicht oproept. Wat je wilt doen en wat je moet doen om elkaar gelukkig te houden, zal niet altijd hetzelfde zijn. Maar als je eenmaal van iemand houdt, is het belangrijk dat je allebei bereid bent om compromissen te sluiten.

Als je denkt dat het tijd is om je schatje te laten weten hoe je je voelt, zorg er dan voor dat je klaar bent voor een relatie-evolutie.

1. Jouw en zijn verwachtingen nemen toe

Verliefd zijn en uiteindelijk de drie magische woorden uitspreken tegen elkaar is het fijnste gevoel op aarde. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat wanneer jullie officieel zijn, er een onvermijdelijke druk kan ontstaan.

In tegenstelling tot ‘vroeger’, hebben jij en je schatje uitgesproken hoeveel jullie van elkaar houden. Dit betekent dat je uiteindelijk verantwoordelijkheid zult nemen om er altijd voor elkaar te zijn. Dat kan in het begin best wat energie kosten. Voordat je ‘ik hou van je’ zegt, is het belangrijk om na te gaan dat hij nu een echte echte prioriteit in je leven is.

2. Jullie zijn nu heel nauw verbonden aan elkaar

Wanneer de ‘ik hou van je’-bom is gedropt, zul je de komende weken op een roze wolk leven. Je hebt hem gevonden. Wanneer jullie niet samen zijn, is hij steeds in je gedachten. Non-stop.

Jullie verlangen naar het moment dat jullie weer samen kunnen zijn en de weekenden zijn voor hem. Maar vergeet niet, dat hij niet de enige is op de wereld. Heel erg verliefd zijn is oké, als je maar dicht bij jezelf blijft.

3. Je hoeft je ‘gebreken’ niet meer zo te verbergen

In het begin sta je niet meteen te springen om de dingen waar je een beetje onzeker over bent te laten zien aan hem. Maar zodra je zeker weet dat de gevoelens wederzijds zijn, kun je langzaam écht gaan relaxen.

Je voelt je 100 procent vertrouwd bij hem en daardoor maak je ineens minder zorgen om je slechte adem in de ochtend. Of je diepere onzekerheden. Het is tijd om elkaar heel goed te leren kennen.

4. Jullie worden elkaars prioriteit

Het lijkt eng, om ineens een relatie te hebben met hem. Het betekent dat jij zijn prioriteit wordt en hij de jouwe.

Maar om te bewijzen dat deze liefde verder gaat dan puppyliefde, wordt er van jullie verwacht dat jullie beslissingen nemen die jullie gevoelens reflecteren. Dit kan betekenen dat er een vaste date-night komt en dat je soms moet kiezen tussen hem en je vriendinnen of familie.

Je relatie is nu next level en dat is reden genoeg voor een feestje. Maar als jullie de ‘ik hou van je’ fase nog niet hebben bereikt, hoef je echt niet te haasten. Een liefhebbende relatie heeft zeker zijn voordelen, maar er zijn ook uitdagingen. Voordat de magische woorden zijn uitgesproken, zul je moeten beseffen dat je tot actie moet komen. Nog geen zin in? Dan is wachten geen enkel probleem.

LEES OOK: Echt?! ‘Samen saai doen’ zou de sleutel tot een lange relatie zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 x hoe je relatie verandert na ‘ik hou van je’
Sluiten