Renée
Renée Love & Seks 6 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Als jij en je partner dít koppel zijn is je relatie meant to be

Je hebt vast wel gehoord dat je het ‘weet’ als je de ware hebt ontmoet. Maar omdat het vaak fijn is om nóg meer bevestiging te krijgen deelt Beautify met je hoe je zeker weet dat je relatie is voorbestemd.

Kruip nog maar eens in de armen van je lover en geef elkaar veel kusjes, want als je dé ideale persoon aan de haak hebt geslagen wil je hem/haar niet meer laten gaan. Hiervoor kijk je allereerst naar de hechtingsstijl van jou en je lief.

De twee hechtingsstijlen

De roze wolk maakt na een tijdje plaats voor de realiteit. Hebben jullie al menig relatietest doorstaan? Dan heb je misschien wel de ware aan je zijde. Onze collega’s van Bedrock gingen dieper in op hechtingsstijlen en we praten je in dit artikel daarover bij.

Het kan namelijk je geluk in de liefde bepalen. Iedere persoon heeft verschillende stijlen als het gaat om hechting, wat draait om je veilig voelen en je openstellen aan elkaar. Er zijn twee opties: je bent veilig gehecht of onveilig gehecht.

Dit is belangrijk om te weten om te bepalen of jullie bij elkaar passen. Ben je een veilig gehecht persoon en je partner ook? Dan gaat dat goed samen. Onveilige hechting is lastiger. Dit verdeel je weer onder in twee soorten: angstig onveilig gehecht en afwijzend onveilig gehecht.

Angstig en afwijzend onveilig gehecht

Iemand die twijfels bij de relatie heeft en onzekerheden kent is angstig onveilig gehecht. Per dag verschilt het gevoel. De ene dag twijfel, de andere dag obsessief voor de ander willen zorgen. Wie juist bang is voor intimiteit valt onder afwijzend onveilig gehecht. Dan ben je juist bang als iemand te dichtbij komt en wil je je liever niet binden.

Je relatie is voorbestemd als jullie niet dit koppel zijn

Volgens Bedrock beland je in een explosieve relatie als de ene persoon angstig onveilig gehecht is en de ander afwijzend onveilig gehecht. Best logisch eigenlijk: een angstig gehecht persoon zou alles doen voor de ander, en een afwijzend gehecht persoon rent daardoor alleen nog maar harder weg.

De kans is groot dat een koppel als deze of hulp zoekt of de relatie verbreekt. Natuurlijk kun je werken aan de problemen, maar voor een gezonde relatie is het belangrijk dat je elkaar (emotioneel) ondersteund. Daarnaast is het belangrijk dat je allebei beseft dat jullie een bepaalde afhankelijkheid hebben van elkaar.

Veilig gehecht is de sleutel tot succes

Als je tot de eerder benoemde categorieën behoort kun je natuurlijk altijd gelukkig worden in de liefde. Maar als je veilig gehecht bent én een partner treft die er precies zo in staat heb je helemaal het recept voor een gelukkige relatie.

De reden waarom dit koppel goed samengaat is mede omdat er geen angst is voor intimiteit. Je voelt je veilig bij elkaar en je durft je open te stellen, waardoor de basis van je relatie goed is.

Lees ook: ‘Sorry, late reactie!’: de volgende 4 sterrenbeelden reageren laat op WhatsApp (en dit is de reden)

Reageer op artikel:
Als jij en je partner dít koppel zijn is je relatie meant to be
Sluiten