Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 9 feb 2017

Duik er maar in! Je relatie wordt beter als je lang slaapt

Vinden jij en je lover het heerlijk om vroeg onder de wol te gaan? En genieten jullie intens van uitslapen? Dan hebben we goed nieuws voor jullie slaapkoppen, want lang vertoeven in dromenland is goed voor je relatie.

Slapen is voor allerlei dingen goed in het leven. Je eet minder ongezonde snacks, je geheugen is beter, net als je creativiteit. En je voelt je natuurlijk een stuk fitter als je goed hebt geslapen. En nu blijkt dat slapen ook nog eens goed is voor je relatie.

Slaap je relatie beter

Dat je met slapen je relatie een boost kan geven blijkt uit Amerikaans onderzoek. Wetenschappers van de Florida State University vroegen 68 koppels een aantal opdrachten uit te voeren. De tortelduifjes hielden onder andere een week lang bij hoeveel ze sliepen en hoe tevreden ze waren over hun relatie.

Daaruit bleek dat mensen die een goede nachtrust hadden gehad, veel blijer waren met hun lover en hun relatie.

Ook als er dingen waren die ze niet helemaal lekker vonden gaan in hun relatie, waren mensen die voldoende hadden geslapen daar positiever over dan mensen die slecht hadden geslapen.

Laat die relatietherapeut dus nog maar even zitten. ‘Gaat het even wat minder in je relatie, probeer dan in elk geval om op tijd naar bed te gaan,’ zegt een van de onderzoekers.

Slaap lekker. En vergeet elkaar geen nachtzoen te geven.

Lees ook: Slecht geslapen vannacht? Overweeg dan om te kamperen deze zomer

Reageer op artikel:
Duik er maar in! Je relatie wordt beter als je lang slaapt
Sluiten