Redactie
Redactie Love & Seks 31 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Door deze 8 ongemakkelijke relatiefases gaat ieder koppel heen

Een nieuwe liefde is leuk en spannend. Maar soms zijn er van die momenten, poeh, je zou ze liever overslaan. Want het is een tikkeltje ongemakkelijk. Maar iedereen met een relatie gaat er doorheen. En uiteindelijk is het het allemaal waard.

Relatiefases

Er zijn heel veel herkenbare relatiefases waar iedereen als koppel doorheen gaat. Ja, ook jij. Lees snel verder om te kijken of je ze herkent.

1. Tegen elkaar zeggen dat je elkaar leuk vindt

Je bent een tijdje aan het daten en het is duidelijk dat er een klik is, dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden en er chemie is. Maar om uiteindelijk echt tegen elkaar te zeggen dat je de ander leuk vindt of verliefd bent, nou, dat vergt best wat lef. Je stelt je kwetsbaar op. Want wat als hij niet hetzelfde voelt?

2. De berg spullen die je meeneemt als je bij elkaar slaapt

Na een tijdje zul je een voorraadje douchegel, shampoo, dagcréme, een föhn en ondergoed bij hem in de kast hebben liggen. Of je gooit je gedragen strings gewoon in de wasmand. Maar in het begin wil je niet te claimerig overkomen. Gevolg: je sleept om de zoveel dagen een tas met spullen naar zijn huis en voelt je een rondtrekkende nomade.

3. Voor het eerst number two doen bij hem thuis

ELke ochtend met buikkramp het huis uit vluchten en snel naar huis racen om daar opgelucht op de wc plaats te nemen, dat houd je niet lang vol. Maar je darmen legen bij hém? Dat durf je ook niet zomaar.

Je wilt het liefst zo lang mogelijk de illusie houden dat vrouwen – en jij in het speciaal – niet doen aan number two. Vrouwen plassen alleen toch?

Maar op een gegeven moment zal je toch een keer uitgebreid bij hem op de wc gaan zitten. Omdat jullie een paar dagen samen zijn of misschien wel een weekendje weg gaan.

Uiteindelijk zijn jullie allebei volwassen. En weten jullie heus wel hoe het menselijk lichaam werkt.

4. De eerste keer uit eten

Drinkt hij alcohol? En is het oké om drie glazen wijn te bestellen of is hij meer van ‘één drankje bij het eten’? Wil hij een voor-, hoofd- en nagerecht? Wil hij ook een rookpauze?

En misschien nog wel het allerongemakkelijkst als jullie aan het daten zijn: wie betaalt? Uiteindelijk zal het vanzelfsprekend worden wie wanneer en wat betaalt en zullen jullie het waarschijnlijk afwisselen. Maar dit is een awkward fase waar jullie even doorheen moeten.

5. De eerste keren samen gaan slapen

Je make-up er af halen – nee, hij schrikt heus niet van je gezicht – tanden poetsen en uiteindelijk samen in bed gaan liggen. Wat is het moment waarop je écht gaat slapen? En niet meer gaat kletsen, knuffelen of seksen? En blijf je dan bij elkaar liggen of willen jullie liever rustig ‘apart’ slapen? Pf, ingewikkeld allemaal.

6. Het voorstellen aan elkaars familie en vrienden

Natuurlijk wil je weten wie zijn ouders zijn en wil je zijn vrienden leren kennen. Maar het is ook een beetje ongemakkelijk om op ‘audiëntie’ te komen.

Verjaardagen met zijn vrienden zijn misschien wel het ergst. Je kent nauwelijks iemand en hij gaat gewoon met zijn vrienden lullen of voetballen in de tuin. Eh, is er iemand met wie je kunt praten?

7. Je bent de hele tijd vrolijk

Niet echt natuurlijk, maar je wilt de beste kant van jezelf laten zien. En die beste kant is altijd blij, flexibel, geïnteresseerd in zijn interesses, ontzettend zorgzaam en onwijs grappig. Althans dat probeer je. Je vreest voor het moment dat je helemaal jezelf kunt zijn, maar je kijkt er ook naar uit. Dat hij van je houdt, ongeacht je humeur, dat is het beste dat je kunt bedenken.

8. Als je je relatie Facebook official maakt

Alsof je jezelf presenteert aan de wereld. ‘Tadaa, daar zijn we dan.’ Dan komen de reacties. ‘Ik wíst het wel’. En ‘Ahw wat een leuk koppel zijn jullie. Hoewel de reacties eigenlijk altijd positief zijn, voelt het toch een beetje raar. En als iemand reageert dat jij en je ex veel beter bij elkaar passen.. ai.

Lees ook: 6 x waarom verliefd zijn exact hetzelfde is als dronken zijn

Reageer op artikel:
Door deze 8 ongemakkelijke relatiefases gaat ieder koppel heen
Sluiten