Redactie
Redactie Love 3 jul 2020

Als je deze relatieproblemen overleeft blijf je voor altijd bij elkaar

Liefde is iets magisch moois, maar het is tegelijkertijd hard werken. Zelfs als jij je zielsverwant voor het leven hebt gevonden heb je vroeg of laat een keer relatieproblemen. Als je de volgende issues overleeft door te blijven communiceren en vechten voor elkaar, dan zijn jullie in for the long run.

In de beste relaties komen ruzies voor. Soms blijft het niet alleen bij een ruzie met je vriend(in), maar krijg je serieuze relatieproblemen waardoor je gaat twijfelen of jullie wel hiermee door moeten gaan.

Als je deze relatieproblemen overleeft blijf je bij elkaar

Maak je geen zorgen. Heb je de volgende situaties overwonnen met je partner aan je zijde? Dan geven jullie niet zomaar op en blijven jullie echt nog een lange tijd – of voor altijd – bij elkaar:

1. Een tijdelijke lange-afstandsrelatie

Heb jij een tijdje in het buitenland gewoond of was het juist je lover die daarvoor koos? Zijn jullie nog altijd samen? Gefeliciteerd, dan heb je bewust voor elkaar gekozen en deze lastige periode samen overleeft. Als jullie dit aan kunnen zit het helemaal goed.

2. Een ‘sleur’

Of je nu een jaar samen bent of al tien jaar in dezelfde relatie zit: op een gegeven moment kom je in een ‘sleur‘. We plaatsen het tussen aanhalingstekens, omdat het voor het ene koppel heftiger is dan voor het andere koppel. Hoe dan ook, als je de sleur weet te doorbreken zijn jullie goed op weg om partners voor het leven te worden.

3. Een seksdipje

Stress, ruzies, weinig tijd met elkaar spenderen zijn stuk voor stuk redenen die een dipje in jullie seksleven kunnen veroorzaken. Het is helemaal niet gek als jullie een periode even minder zin hebben. Of nog pittiger, als één van jullie een lager libido heeft. Zolang je het onderwerp bespreekbaar maakt en houdt, kom je er weer uit.

4. Een familie- of vriendenruzie

Eén van de dingen die echt voor relatieproblemen kunnen zorgen is toch wel een ruzie in de familie of in jullie vriendengroep. Hoe jullie daarmee omgaan zegt veel over jullie als personen en jullie relatie. Trekken jullie juist naar elkaar toe of kiezen jullie partij? Hoe dan ook hebben ruzies soms meer impact op je relatie dan je zou willen, waardoor jullie een moeilijke tijd meemaken.

5. Een langverwachte ruzie

Deze is vast herkenbaar voor jullie. Wat zeker tot relatieproblemen kan leiden is wanneer je bepaalde zaken die je vervelend vindt niet aankaart. Vroeg of laat moeten die frustraties eruit en ontploft de bom. Deze ruzie zat er al lang aan te komen. Wanneer het moment eindelijk daar is, is de ruzie heftiger dan ooit.

Meer lezen over relaties:

Reageer op artikel:
Als je deze relatieproblemen overleeft blijf je voor altijd bij elkaar
Sluiten