Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 25 dec 2014

Resoluties op het gebied van beauty waar je je zeker aan mag houden in 2015

Yes! Het is alweer bijna tijd voor een nieuw jaar en dat betekent een eindeloze reeks aan onnodige resoluties. Of toch niet? Een aantal resoluties op beautygebied mogen we toch écht wel gaan proberen aan te houden. Of op z'n minst een paar:

1. Je make-up er áltijd afhalen

Maar dan ook echt goed en niet van dat halve werk. Het is natuurlijk niet het eerste waar je zin in hebt wanneer je meteen in bed wil kruipen, maar je gezicht goed schoonmaken is één van de allerbelangrijkste dingen op beautygebied. Dat betekent schoonmaken met een wash én een tonic zodat er geen enkele verstopte porie achterblijft (bij wijze van).

2. Moisturize

Na die grote schoonmaak kan je gezicht vaak ook wel een likje crème gebruiken. En om van het koude weer nog maar niet te spreken. Een fijne moisturizer is dus een absolute must. In de winter kun je kiezen voor een dikkere crème dan tijdens de zomermaanden. Vind je het dragen van een crème niet prettig aanvoelen? Doe het dan alleen net voor het slapen. Wanneer je slaapt heeft alles rustig de tijd om in te trekken en je merkt er ook nog eens niets van.

3. Breng je SPF-game omhoog

Vergeet je SPF niet, ook al leven we in een landje met weinig zonnige dagen. Dit kan in de vorm van zonnebrand, crème of foundations (en soms zelfs poeders). We zijn gek op een kleurtje, maar waar geniet je nu langer van? Een kleurtje, of een mooie huid?

4. Stop met het gebruiken van te oude producten

Kom, je bent nu een regelmatig bezoek(st)er van Beautify en weet de waarde van goede make-up. Weg dus met al die oude oogschaduws en foundations. De hoeveelheid bacteriën die zich gaat ophopen in je make-up is schrikbarend, geloof ons maar. Zie het maar als je handdoeken verschonen.

5. Blijf van pukkeltjes af

Ja, we maken ons er allemaal schuldig aan. Plukken aan dingen die er niet zijn of waar nog niet aan geplukt mag worden. Probeer dit jaar echt van de plekjes af te blijven indien het alleen maar een grotere krater gaat opleveren en kies liever voor een reinigend maskertje om de boel te bedaren. Je huid (en jijzelf) zullen je dankbaar zijn.

6. Verzorg je nagels

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om even snel over je oude nagellak heen te lakken of snel even dat éne haakje eraf te bijten, je láát het in dit nieuwe jaar. Gezonde nagels zijn één van de beste visitekaartjes en mogen daarom net zoveel aandacht krijgen zoals bijvoorbeeld je haren of make-up. Tips nodig? Check het hier.

7. Experimenteer met make-up

Experimenteren hoort erbij wanneer het op make-up en haar aankomt. Daarom zou het zonde zijn om te stoppen met experimenteren wanneer je denkt je perfecte make-up look te hebben gevonden. Het is altijd leuk om erachter te komen dat een smokey eye je eigenlijk fantastisch staat of dat oranje lipstick hélemaal jouw kleur is. Niet bang zijn dit jaar om te experimenteren dus.

8. Slaap voldoende

Je bent jong en daarom kun je er nu eenmaal beter mee omgaan wanneer je wat uurtjes mist in een nacht. Echter betekent er beter mee omgaan niet dat het ook goed voor je is. Je hele lichaam moet zich herstellen in de uurtjes slaap die je meepakt, en met onze drukke schema’s als jonge mensen kan ons lichaam dat als geen ander gebruiken. Probeer dus zowel meer te slapen als een gelijker slaapritme aan te nemen.

Reageer op artikel:
Resoluties op het gebied van beauty waar je je zeker aan mag houden in 2015
Sluiten