Respect! Deze fitgirl laat zien hoe erg je buik kan uitzetten aan het einde van de dag

Voelt het aan het einde van de dag vaak alsof je een wat kilo's bent aangekomen? Heb je standaard na het avondeten een buik alsof je een paar maanden zwanger bent? Nou, dan ben je niet de enige. En ja, ook modellen en meisjes die Instafamous zijn hebben last van een opgeblazen buik.

Je ziet het niet, op Instagram of in magazines, dat ook modellen en bloggers er last van hebben. Maar niemand is perfect en écht veel vrouwen hebben er last van: een opgeblazen buik nadat je iets hebt gegeten.

Fitness blogger Tiffany Brien besloot het taboe te doorbreken en aandacht te vragen voor opgezette buiken. En ja, dat is eigenlijk ontzettend fijn en geruststellend.

Want Tiffany heeft ook een buik die boller wordt in de loop van de dag. Ook al is ze nog zo slank en afgetraind.

Tiffany laat haar buik zien ‘s avonds en ‘s ochtends

Op haar Facebookpagina postte ze een foto voordat ze naar bed ging – met bolle buik – en een foto als ze net wakker wordt – met een platte buik – en het verschil is bizar.

‘Nee, ik ben niet zes maanden zwanger. Dit is gewoon mijn food baby,’ schrijft ze bij de foto. ‘Dit overkomt me vaak op ongelooflijk ongelegen momenten. Op een avond uit als ik een mooie strakke jurk aan heb. Tijdens het hoofdgerecht kan ik me dan ineens zo onaantrekkelijk voelen.’

Tiffany heeft geen idee waardoor haar buik op de foto zo opgezet is. Ze heeft redelijk ‘clean’ gegeten – geen bewerkte producten – dus daar kan het niet aan liggen.

Tips voor iedereen die ook wel eens last heeft van een opgeblazen buik

Ze heeft gelukkig wel tips, voor iedereen die ook wel eens een buik heeft met een food baby.

  1. Slaap voldoende. Je lichaam heeft rust nodig om op te laden voor de volgende dag. Probeer daarom die acht uurtjes echt te pakken.
  2. Houd een eetdagboek bij. Op die manier kun je ontdekken waardoor je buik opzwelt. Misschien kun je niet goed tegen zuivel of tegen brood.
  3. Weet: het is geen vet. Overenthousiast sporten zal waarschijnlijk weinig uithalen als het gaat om een opgeblazen buik. Zorg wel dat je voldoende beweegt, aangezien dat de spijsvertering bevordert, maar overdrijven hoeft echt niet.
  4. Probiotica zouden je buik happy kunnen maken. Kijk of dit voor jou helpt.
  5. Pepermuntthee kalmeert je buik.
  6. Relax, wees gelukkig, geniet van het leven. En onthoudt: je bent niet alleen. Bijna iedere vrouw heeft wel eens een opgezette buik.


Vond je dit artikel interessant? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Het verhaal achter het litteken: ‘Mijn ernstige obstipatie heeft er voor gezorgd dat ik een gat in mijn buikvlies had’

Reageer op artikel:
Respect! Deze fitgirl laat zien hoe erg je buik kan uitzetten aan het einde van de dag
Sluiten