Redactie
Redactie Life 10 dec 2019

Bel de meiden! Bij Persijn in Amsterdam eet je gerechten uit de Nederlandse keuken als nooit te voren

Ben jij dol op de Nederlandse keuken maar wel even klaar met de standaard hutspot? Dan hebben we goed nieuws voor jou: in Amsterdam zit namelijk een restaurant waar je uitsluitend Nederlands eet, maar dan op een manier die je niet zelf had kunnen bedenken. Wij aten bij Persijn Dutch Eatery en stonden versteld.

Gaat jouw hart sneller kloppen van snert, hutspot en boerenkool? Die van ons in ieder geval wel, al hebben we niet elke dag zin om deze gerechten zelf te bereiden. We zijn daarom maar wat blij met restaurant Persijn in Amsterdam. Onze nieuwe Hollandse hotspot.

Restaurant Persijn in Amsterdam

Van oesters tot kaas en van snert tot hutspot: we kunnen niet ontkennen dat de Nederlandse keuken een van onze favorieten is – en dan hebben we het nog niet eens over Hollandse snacks gehad.

persijn amsterdam
Bron: Persijn

Bij restaurant Persijn weten ze wel raad met de Nederlandse keuken. Bovendien zijn niet alleen de gerechten oer-Hollands, ook de ingrediënten komen van eigen bodem. Zo verbouwen de eigenaren in hun kas op het dakterras van QO Hotl (waar Persijn in gevestigd is) hun eigen groenten en kruiden.

Het resultaat? Heel erg lekker, vers en lokaal eten. De gerechten variëren van stamppot boerenkool tot oesters en gegrilde pompoen met Hollandse geitenkaas.

Trots op eigen keuken

Zoals je verwacht, zijn ze bij Persijn trots op onze eigen keuken. Waar veel mensen bij de Nederlandse keuken vooral denken aan thuis eten, laat Persijn zien dat je veel meer met een winterpeen, oude kaas of piepers kan dan je tot nu toe dacht. De chefs toveren de lekkerste (vergeten) groenten op je bord in vormen die je nog nooit eerder hebt gezien en tot smaken die je niet eerder proefde.

persijn amsterdam
Bron: Persijn

Sunday Boozy Brunch

Niet alleen kan je lekker eten bij Persijn Dutch Eatery, een keer per maand kan je er op zondag terecht voor hun Sunday Boozy Brunch. Dat klinkt op zichzelf al als muziek in de oren, maar als je het menu ziet word je nog blijer. Denk aan bloody mary’s, cava, spiegeleitjes met spek en een Nederlandse variant op de hotdog. Wij weten waar we aanstaande zondag te vinden zijn.

Bron: Persijn Dutch Eatery

Kortom: bel de meiden en plan een gezellig avondje vol Hollandse gezelligheid. Reserveren doe je hier.

Persijn Dutch Eatery
Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam
020 220 5655

Lees ook: Je maakt heel makkelijk zelf kaasstengels en dit wil je eten met de meiden

Reageer op artikel:
Bel de meiden! Bij Persijn in Amsterdam eet je gerechten uit de Nederlandse keuken als nooit te voren
Sluiten