Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 16 aug 2017

Rich girl! Single zijn kan je flink wat geld kan besparen

Als single heb je niet iemand aan je zijde om alles voor je te financieren, maar jij hoeft daarentegen ook geen dingen voor hem te betalen. Single leven kan je heel wat geld besparen. Hier wat situaties waarin jij goedkoper uit bent als single.

1. Dure verjaardagscadeautjes

Voor je vriend kun je natuurlijk niet iets bij de Hema halen. Cadeautjes moeten groots en veelbetekenend zijn en helaas hangt daar vaak een duur prijskaartje aan. Als je single bent heb je die zorg niet.

2. Kleding voor hem

Laten we eerlijk wezen. Een vriend hebben voelt hetzelfde als toen je vroeger een Ken pop had. Hem aankleden is een van de leukste dingen aan een vriendje hebben, maar het is ook een dure hobby. Nu kun je het geld aan jezelf uitgeven.

3. Uit eten

De term ‘Going Dutch’ is niet uit de lucht komen vallen. Nederlanders houden van eerlijk alles delen en dat geldt ook voor de rekening. De man is niet altijd degene die zijn portemonnee pakt. Als je naast de etentjes met hem ook nog etentjes met je vriendinnen hebt, is je maandsalaris alweer foetsie.

4. Naar zijn familie reizen

Treinkaartjes zijn niet gratis en benzine ook niet. En nu heb je twee keer zoveel ouders die je moet bezoeken.

5. Rondjes halen

Als je met zijn vrienden op stap bent, is het wel zo aardig om ook hier en daar een rondje te doen. Maar die mannen kunnen tanken en op een tempo waar je ‘u’ tegen zegt.

6. Boodschappen doen

Je geeft veel minder uit als je alleen voor jezelf hoeft te koken. En je kookt minder luxe, want je probeert op niemand indruk te maken. Of je eet een dag alleen maar brood of chips. Gezond is het niet, maar makkelijk en goedkoop is het wel. En who cares?

7. Minder kerstinkopen

Dit hebben we eigenlijk al benoemd. Maar nu gaat het niet om cadeautjes voor hem, maar voor zijn familie. Met kerst moet je voor al jouw familie inslaan, maar ook voor die van hem.

Single zijn heeft z’n nadelen, maar de hoeveelheid geld die je bespaart is zeker een voordeel. Lijkt ons een prima excuus om dat jurkje te kopen waar je zo op zat te azen.

LEES OOK: Geld over? Huur dit waanzinnige privé eiland

Reageer op artikel:
Rich girl! Single zijn kan je flink wat geld kan besparen
Sluiten