Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 18 jan 2018

Zo heb je meer kans om je rijbewijs na één examenritje al in de pocket te hebben

Je rijbewijs halen is niet iets wat je zomaar even doet. De rijlessen zijn vaak leuk, maar het zijn ook vaak stressvolle ritjes. Laat staan het allerlaatste ritje. Rijschool Ruber uit Sittard heeft het grootste slagingspercentage van Nederland. Wij vroegen Frans-Bert Ruber om tips.

De dag die nog ver weg leek, komt sneller dan je verwacht. En je goed voorbereiden voor je examen, begint al bij het kiezen van een goede rijschool. Rijschool Ruber vertelt.

Rijbewijs halen? Kies een goede rijschool

Ruber vertelt dat het al begint bij het kiezen van een goede rijschool en niet zomaar de rijschool die toevallig bij jou in de buurt gevestigd is. Via debesterijscholen.nl kun je zien hoe hoog het slagingspercentage is van de rijscholen in jouw regio.

Ga niet te vroeg op examen

Als je rijinstructeur je adviseert om veertig lessen te nemen, ga er dan van op aan dat je die nodig hebt. ‘Mensen denken vaak dat ze minder lessen nodig hebben, maar dat is niet altijd de beste keuze’, aldus Ruber. ‘Vaak komen ze er dan met hun rijexamen achter dat ze toch nog een paar lessen nodig hadden. Een goede rijschool geeft je eerlijk advies en smeert je niet zomaar iets aan.’

De laatste rijles mag je fouten maken

De meeste rijscholen plannen een uurtje voor het examen nog een rijles in. Dat doen ze bewust. Ruber: ‘Als het examen om 09.00 uur begint, plannen we om 08.00 uur vaak nog een rijles. Het gaat die dag om het examen, dus we zeggen vaak dat je met die laatste rijles nog alle fouten mag maken die je niet mag maken met je examen.’

Dat die laatste rijles niet soepeltjes verloopt, is heel normaal. Een slechte generale is in dit geval helemaal niet erg.

Overige tips

Andere dingen die wij van Beautify je nog mee willen geven, is om altijd rustig te blijven, goed te blijven kijken en om te connecten met je examinator. Zeker weten dat je daar bonuspunten mee scoort tijdens je rit.

Succes girls.

Reageer op artikel:
Zo heb je meer kans om je rijbewijs na één examenritje al in de pocket te hebben
Sluiten