Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 19 september 2017

Waarom Riverdale fantastisch is en we niet kunnen wachten tot seizoen 2

Er was Gossip Girl, er was Pretty Little Liars en oh wat waren we verslaafd. Maar nu is er Riverdale en het is een nieuwe obsessie geworden. Met nog maar één seizoen zijn we helemaal om en staan we te popelen tot het tweede seizoen eindelijk te zien zal zijn. Nog niet om? Dit is waarom Riverdale fantastisch is:

1. Heerlijke mannen (team Archie)

Mooie mensen zijn goed vertegenwoordigd in Riverdale. En met stip op nummer één staat toch wel de roodharige Archie, gespeeld door K.J. Apa, een god uit Australië. Normaal gesproken heeft hij geen rood haar, maar donker haar. Maar oh boy, deze roodharige man laat je hart op hol slaan.

Maar dan heb je ook nog Jughead Jones, gespeeld door Cole Sprouse, je weet wel, van die super knappe tweeling van Sweet Life of Zack and Cody. Zwijmel.

The Paley Center For Media GIFs - Find & Share on GIPHY

2. De kleding

Er komen vintage stukken voorbij van de ’40’s look naar modernere kleding. Ieder personage heeft een eigen stijl, waardoor je je ogen uitkijkt. Let vooral op Veronica’s outfits, zij is enorm classy en maakt je misschien een tikkeltje jaloers. Haar kledingkast lijkt vol met prachtige designeritems.

3. De moord is een mysterie

Het is zó ongelooflijk spannend. Er is een moord gepleegd, een jonge man is op brute wijze vermoord en niemand weet wat er is gebeurd. Althans, dat denk je.. Riverdale is eigenlijk een groot mysterie waardoor je blijft kijken want je wilt per se weten wat er nou precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor de moord. Iedereen is van jouw leeftijd, waardoor je je makkelijk in kunt leven.

4. Drama, drama, drama

Als wij vrouwen ergens van houden, dan is het wel een flinke dosis drama. Heerlijk. Er zijn affaires tussen studenten en leerlingen, er zijn familieruzies en liefdes die aan en uit gaan.

Riverdale GIFs - Find & Share on GIPHY

5. Girl power, feminisme en diversiteit

Deze serie heeft een randje van feminisme. Slut shaming komt ter sprake, en hoe. De karakters zijn allemaal super divers: dik, dun, lang, kort, wit of donker. Amen. De karakters zijn stereotypes, maar net anders. Iets wat de serie wat ons betreft heel goed doet.

6. Naast drama is er ook heel veel humor

Natuurlijk is Cheryl de grote bitch van de serie en komt ze met prachtige one-liners zoals je gewend bent van Queen B uit Gossip Girl. Ah, en fijne feestjes met fijne mannen want naast drama en moord kennen de personages ook plezier.

Season 1 GIFs - Find & Share on GIPHY

7. Er is muziek

Er is een girlband genaamd de Josie and the Pussycats, die enorm veel girlpower uitstraalt. Maar wat dacht je van onze enige echte held Archie? Hij speelt gitaar en zingt en je wordt regelmatig verrast met zijn muzikaliteit. Want hij schrijft ook liedjes. Too much to handle.

8. De locatie

Riverdale is opgenomen in Vancouver, Canada. Het is de perfecte pittoreske locatie voor een mysterieuze middelbare school moord vol drama. Alle kleuren zijn op elkaar afgestemd en het is voornamelijk donker, maar oh zo mooi om naar te kijken. Pop’s is de plek waar jij voortaan je milkshake wilt drinken.

9. Kevin Keller

Wanneer de emoties hoog oplopen is er altijd nog Kevin Keller. Zijn karakter is koning en zijn humor en opmerkingen zullen je gelukkig maken. Het was zó zielig toen zijn vriendje hem liet stikken. Zijn vriendschap met Veronica is er eentje die de boeken in mag.

Season 1 GIFs - Find & Share on GIPHY


Nieuwsgierig geworden?
Oef! Dit is wat we kunnen verwachten van Riverdale seizoen 2

Reageer op artikel:
Waarom Riverdale fantastisch is en we niet kunnen wachten tot seizoen 2
Sluiten