Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 13 okt 2017

Riverdale alert! Dé 6 theorieën over wie Fred Andrews neerschoot

Het lange wachten werd gisteren eindelijk beloond: we kunnen weer genieten van Archie en zijn maten in het tweede seizoen van Riverdale. De grootste vraag was wel: zou Fred Andrews, die werd neergeschoten, het overleven? En vooral: wíe is degene die de trekker overhaalde? Dit zijn de 6 theorieën. Pas op, spoilers ahead.

Pas op, spoiler spoiler spoiler

Een gemaskerd persoon schoot Fred neer in Pop’s. Maar wie dat is geweest? Dat antwoord zullen we nog wel even op moeten wachten. Waar we al wel achter zijn, is dat deze persoon of misschien wel groep mensen, erop uit is of zijn om mensen pijn te doen die dichtbij Archie staan. Net als Miss Grundy, wat niet goed afliep. Wat zijn de theorieën?

1. Hiram of Hermione Lodge

Misschien ligt het een beetje té voor de hand. Want de verdachte die wel heel vanzelfsprekend de dader lijkt te zijn, is vaak onschuldig. Toch gaan de alarmbellen af wanneer Hiram verschijnt in de serie. Hij heeft veel redenen om Fred uit de weg te werken.

Wat Hermione betreft, haar karakter verandert in meedogenloos. Het zou wel ijskoud zijn om haar ex-partner neer te schieten. Maar, alles is mogelijk.

2. De krenkende ex van Miss Grundy

De geruchten gingen dat de ex van Miss Grundy, die niet zo’n lieverdje was, misschien wel Jason Blossom had vermoord. Was hij jaloers op Archie en wil hij hem pijn doen? Maar waarom zou hij dan niet gewoon Archie zelf proberen te vermoorden? Misschien is het dan wel een geliefde van Miss Grundy’s ex, die wraak wil voor hem.

3. Betty´s lang verloren broer

De rol van Betty’s mysterieuze broer Chic is eindelijk daar en hij gaat een belangrijk onderdeel zijn in de tweede seriereeks. Volgens de makers is hij ‘taai, vindingrijk, ruw en wantrouwig in het bijzijn van nieuwe mensen’. Hij heeft geleerd voor zichzelf te zorgen door het pleegsysteem.

Hij heeft een donkere kant die sexy maar ook eng is, wordt gezegd. Hij heeft niet echt een reden om Fred te vermoorden, maar misschien heeft hij die ook niet nodig.

4. Penelope Blossom

Oké, Cheryl’s moeder was in het ziekenhuis aan het herstellen van de vreselijke derdegraads brandwonden na de brand in Thornhill. Maar als zij erachter zou zitten, zou ze haar handen er niet aan vies willen maken. Ze zou iemand inhuren. Maar, Archie en zijn maten hebben wel Jason’s moord opgelost, dus heeft Penelope zeker een reden voor wraak. Zeker nu haar man zelfmoord heeft gepleegd.

5. The Southside Serpents

Er is een zeer goed motief. Fred heeft alle Serpents ontslagen en Archie gevraagd te liegen tegen de politie om Jughead en FP te beschermen. Maar, Jughead heeft ook weer hulp gevraagd aan de Serpents. ‘Het was groepsgeweld’ voelt nu niet echt als een Riverdale openbaring.

6. Duistere Betty

Je voelt het aankomen, de duistere Betty gaat haar intrede maken dit seizoen. Goed, ze heeft geen motief waar wij vanaf weten. Mocht zij er iets mee te maken hebben dan is het vast een Betty die lijdt aan een bepaalde psychische ziekte. Het voelt niet alsof de schrijvers van Riverdale naar dat scenario gaan, maar je weet het nooit, wat er zal gebeuren. Het zal een flinke draai geven aan de vriendschap tussen Archie, Betty, Veronica en Jughead.

LEES OOK: Waarom Riverdale fantastisch is en we niet kunnen wachten tot seizoen 2

Reageer op artikel:
Riverdale alert! Dé 6 theorieën over wie Fred Andrews neerschoot
Sluiten