Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 31 juli 2017

Dit zijn de 6 állermooiste roadtrips om te maken door Europa

Stedentrips zijn fantastisch, maar je kunt je vakantie ook naar een next level tillen. Europa heeft namelijk heel veel mooie plekken die perfect zijn voor een roadtrip. Twee vliegen in één klap, een ervaring om nooit te vergeten. Dit zijn de allermooiste roadtrips door Europa:

1. Ring Road in IJsland in één week

IJsland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt om een roadtrip te maken. Je gaat wellicht liever naar het zuiden. Maar dat is onterecht. Als je gaat roadtrippen over de Ring Road, ook wel Route 1, dan zie je geisers, de mooiste landschappen, boerderijtjes, gletsjers en de vulkaan Eyjafjallajökull. Deze route gaat het hele land rond.

Pak het vliegtuig naar Reykjavik en huur een auto om deze fantastische trip te beginnen. Ontdek de hoofdstad, waarna je van noord naar zuid rijdt. De totale lengte is 1332 kilometer. Vergeet je zwempak niet en duik in een van de vele waterbronnen. Dit is echt prachtig en kun je binnen één week doen.

2. Van Parijs maar Montpellier in twee weken

Voor deze roadtrip kun je het beste wat meer tijd uittrekken. Je rijdt van het romantische Parijs naar de Franse zuidkust. Het idee is dat je op elke stop twee dagen kunt verblijven in de leukste steden als Parijs, Lyon, Turijn (Italië) en Nice. Zo heb je de perfecte combi tussen strand en stad en kom je ook nog in Italië.

In de tweede week rijd je langs de zuidkust verder naar Marseille waar je de perfecte Franse sfeer proeft. Via Avignon eindig je in Montpellier. Vanaf daar kun je weer terugrijden of het vliegtuig terug naar huis nemen. Deze route is 1484 kilometer lang. Hallo zon, kaas, wijn en Franse mannen.

3. Van noord-Portugal naar het zuiden in twee weken

Deze route duurt in totaal 9,5 uur en kun je daarom prima in twee weken doen als je lekker rustig aan doet. Boek een enkeltje Porto en huur je auto in deze prachtige romantische stad. Deze stad ontdek je in twee dagen. Nazaré is misschien wel het meest traditionele vissersdorpje van Portugal. Vooral surfliefhebbers komen hier aan hun trekken, want de kust bij Nazaré is beroemd om haar gigantische golven. Hallo lekkere surfers.

Lissabon mag je natuurlijk niet missen. Neem vervolgens nog zo’n negen dagen de tijd om naar Faro te rijden en stop onderweg in natuurpark Serra da Arrábida en het piepkleine maar prachtige dorpje Comporta. Ook Porto Covo is de moeite waard, een dorpje dat vol staat met felblauwe, rode en witte huisjes. Tot slot mag je Zambujeira do Mar, Odeceixe en Praia da Arrifana niet missen. Vergeet je camera niet. Tenslotte vlieg je terug vanaf Faro.

4. De Amalfikust van Italië in tien dagen

Deze weg staat bekend als één van de mooiste wegen om op te rijden. De dorpjes zijn schilderachtig en de zee is super blauw. Deze plek staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is echt het bezoeken waard. Vlieg naar Napels en huur daar een auto. Ontdek de stad in twee dagen en rijd naar Pompeii, een mooi historisch dorpje.

Je rijd door naar het dorpje Sorrento, met prachtig helder blauw water. Probeer een ticket te regelen op de ferry naar het prachtige eilandje Capri, waar celebrities graag verblijven. Terug op het vasteland geniet je van de allermooiste uitzichten over bergen en pastelkleurige huizen. Uiteindelijk word je beloont met limoncello in Salerno en vanuit daar vlieg je weer terug.

5. Roadtrip over de Trollstigen langs de Noorse fjorden in tien dagen

Noorwegen duur? Jep, maar niet als je tijdens je roadtrip lekker gaat kamperen in de prachtige natuur. Want wildkamperen is hier toegestaan. Deze trip is het meest geschikt om in de zomer te doen, gezien de sneeuw. Je boekt een enkeltje Trondheim en huurt daar een auto. Je rijdt dan naar het zuiden van Noorwegen.

Tijdens de roadtrip zul je zien dat de wegen steil en de bochten scherp zijn. Voor echte helden dus, deze road. Het uitzicht is het dan ook dubbel en dwars waard, Je komt langs frappante watervallen, ellenlange tunnels, ruige bergen en het pittoreske dorpje Bergen, waar je weer terugvliegt naar huis. Deze fantastische route is 860 kilometer lang.

6. Van Barcelona naar Bilbao in drie weken

Het land van paella, eindeloze stranden, sangria en Spaanse mannen. Dit is de roadtrip langs de mooiste Spaanse steden en is 2922 kilometer lang. Als je meer tijd wilt spenderen in de steden, dan kan langer dan drie weken natuurlijk ook prima.

Boek een enkeltje Barcelona en huur een auto. Rijd dan van stad naar stad. De meeste steden liggen tussen de drie en vier uur rijden van elkaar. Eerst ontdek je de kust bij Barcelona en Valencia, waarna je het binnenland gaat verkennen en naar de hoofstad Madrid rijdt. De tweede week cross je het binnenland van Spanje door en bewonder je de architectuur in Córdoba, zie je de flamenco in Sevilla en ontdek je alle mooie pleinen in Salamanca.

Cultuur snuiven doe je in Santiago de Compostella en in de derde week bezoek je het noorden van Spanje. Rijd net als Vicky en Cristina in de film Vicky, Christina, Barcelona naar het magische stadje Oviedo. Trek een paar dagen uit voor San Sebastian en eindig in de moderne stad Bilbao.

LEES OOK: Wagenziek? Met deze geniale tips kan jij ook een avontuurlijke roadtrip maken

Reageer op artikel:
Dit zijn de 6 állermooiste roadtrips om te maken door Europa
Sluiten