Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 13 mrt 2019

Roddelen jij en je vriendinnen? Jullie vriendschap blijkt dan super sterk te zijn

Oeps, roddelen. Soms kunnen we met vriendinnen ongegeneerd op het terras zitten met een wijntje erbij en praten over de mensen hebben die voorbijkomen. Maar het blijkt dat roddelen dus vriendschappen sterker maakt.

De lijn tussen het hebben over je vriendinnen om een ander te informeren en roddelen is best klein. Maar waarom voelt het soms zo goed om alle laatste nieuwtjes van een bepaalde celebrity langs te gaan? In principe ken je ze helemaal niet, maar iedereen praat erover alsof het hun beste vriendinnen zijn.

Waarom roddelen we?

Volgens dit onderzoek is ons brein gemaakt voor roddelen. Ver in het verleden, in de prehistorie, leefden mensen in kleine groepen voor een heel lange tijd. Je moest weten wie je kon vertrouwen en wie niet, wie het beste was in jagen en ja ook wie met wie het bed deelde. Mensen die van alles op de hoogte waren, konden het langste overleven en waren simpelweg meer succesvoller.

Aha, dus het zit al eigenlijk al in onze genen. Maar toen was het nog een kleine groep en vrij onschuldig. Onze hersenen zijn in de loop der jaren simpelweg niet aangepast met de wereld waarin we nu leven. We leven niet meer in een kleine bubbel, maar hebben toegang tot alle laatste nieuwtjes van mensen over de hele wereld. Met één klik op de knop kun je heel gemakkelijk al een roddel verspreiden.

Roddelen met vriendinnen maakt jullie sterker

Dat roddelen niet altijd even aardig en goed is weten we. Maar waarom voelen we onszelf soms zo goed over? Omdat roddelen belangrijk blijkt te zijn om een sterke band of groepsgevoel op te bouwen. Het helpt je namelijk om erachter te komen welke normen en waarden die persoon heeft. Dat is wat roddelen doet: je deelt dezelfde mening waardoor je meer naar elkaar groeit.

Voorlopig zijn we ook nog wel zoet met alle de laatste Temptation roddels.

JUICE! Deze video is hét bewijs dat Demi en Sidney Temptation Island hebben overleefd

Reageer op artikel:
Roddelen jij en je vriendinnen? Jullie vriendschap blijkt dan super sterk te zijn
Sluiten