Hoe je van die vervelende en geïrriteerde rode huid afkomt? Met de volgende tips

Dames met hevige tot een milde vorm van acné hebben over het algemeen ook vaak last van een rode huid. Dit komt door bepaalde acnébacteriën die op de huid leven en hem daarmee irriteren. Gelukkig bestaan er genoeg methodes om de roodheid tegen te gaan. Simpelweg door goed te kijken naar hoe jij je leven hebt ingericht:

Pas je reinigingsritueel aan

Grote kans dat als je last hebt van acné en een rode huid, je een groot voorstander bent van je huid intensief reinigen. Maar dat kan nu net de veroorzaker zijn van wat jouw huid zo rood maakt. Pas op dat je bijvoorbeeld niet te intensief scrubt of producten gebruikt die de huid te erg uitdrogen. Roodheid komt namelijk vaak door een tekort aan vocht in de huid.

Let op wat je eet

Helaas hebben veel dames ook last van hun huid dankzij bepaalde etenswaren. Denk hierbij aan zuivelproducten, suikers en vetten. Hoewel lang niet alles is bewezen spreken we echt uit eigen ervaring. Het kan nooit kwaad om te proberen het te laten staan en te kijken wat er gebeurt. Wat eet je in plaats daarvan? Groentes, fruit en producten met omega 3 zoals vette vis.

En op wat je drinkt

En dat geldt dan natuurlijk net zo goed voor wat je drinkt. Frisdranken met veel suiker en alcohol zijn vaak vervelende boosdoeners. Alcohol zorgt voor een ‘flushy effect‘ op de huid, wat ook maakt dat je je soms zo heerlijk rozig en warm kan voelen na een glas rode wijn.

Helpende hand

Nadat je netjes alles van binnen hebt geregeld kun je altijd de buitenkant nog wat extra aandacht geven. Zo zijn er diverse DIY maskertjes die je huid kunnen kalmeren. Denk aan honing kaneel maskertjes of yoghurt aspirine mengsels. Twee echte aanraders.

Vermijd stress

En misschien nog wel de belangrijkste van allemaal, vermijd stress. Stress is dé veroorzaker van vele acnéuitbarstingen. Net voor tentamens, tijdens relatie struggles of wanneer je een belangrijke meeting hebt. Je cellen komen hierdoor in een soort van ‘vechtstand’ waardoor je huid rood wordt. De oplossing ligt voor de hand: veel mediteren en een yogaklasje inlassen. Simpel, maar erg effectief.

Reageer op artikel:
Hoe je van die vervelende en geïrriteerde rode huid afkomt? Met de volgende tips
Sluiten