Waarom rode wijn mogelijk je vriend is tijdens het afvallen

Niet dat je nog een reden nodig had om een glaasje wijn te drinken, maar toch. We hebben een nieuwe reden gevonden en die willen we je niet onthouden.

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat het eten van druiven, ook verwerkt als wijn of sap, helpt om af te vallen. Kortom, de lijst met redenen waarom je jezelf met een glas wijn zou mogen verwennen wordt steeds langer. De resultaten zijn overigens optimaal bij maximaal twee glazen wijn per dag.

Eerder bewezen voordelen van het drinken van een glas wijn

Er zijn natuurlijk al ontzettend veel onderzoeken gedaan naar de positieve effecten van wijn. De belangrijkste voordelen die tot nu toe uit de onderzoeken naar voren kwamen zijn:

  1. Rode wijn is goed voor je hart
  2. Rode wijn bevat anti-oxidanten
  3. Rode wijn kan bijdragen aan het voorkomen van kanker
  4. Rode wijn gaat tandbederf tegen

Maar nu kunnen we misschien weer een voordeel toevoegen aan de lijst en dat is hulp bij het afvallen.

Hoe ging het onderzoek?

Voor dit onderzoek werd gekeken naar muizen met overgewicht (ok, het dus is dus nog niet helemaal bewezen dat dit ook voor mensen geldt, maar het begin is er). Uit het onderzoek kwam naar voren dat de muizen die gevoerd werden met druiven minder vet opnamen in hun muizenlijfjes dan daarvoor, én ze hadden een lagere bloedsuikerspiegel. Dit komt doordat er bepaalde chemicaliën in druiven zitten die verantwoordelijk zijn voor vetverbrandingseffecten.

Is het écht goed voor je?

Eigenlijk kun je het dus zo bekijken: Als je weet dat een bepaalde fruitsoort goed voor je is, zou je het kopen en opeten. Vervang nu het woord ‘fruit’ door ‘wijn’. En voilà, je hebt geen enkel excuus meer om niet lekker een glas wijn te drinken. Dus hef het glas want het lijkt erop dat wijn net zo magisch is als dat we altijd al dachten. Maar vergeet niet, wel met mate.

Reageer op artikel:
Waarom rode wijn mogelijk je vriend is tijdens het afvallen
Sluiten