Lobke Killaars
Lobke Killaars Life 31 jul 2019

Geen zin in een kater? Dan kan je deze kleur wijn het beste drinken

Tijdens het uitgaan zeg je geen nee tegen een glaasje of meerdere glaasjes wijn, met vaak een fikse hoofdpijn de volgende dag als gevolg. Ai, minder. Dit is waarom je beter witte wijn kan drinken om je kater zo klein mogelijk te houden. Kan je de volgende ochtend tenminste nog een beetje functioneren.

Wijn drinken is leuk, geen kater hebben de volgende dag nog leuker. Zo zorg jij dat je de kater tot een minimum beperkt en je vaarwel zegt tegen die barstende hoofdpijn.

Witte wijn of toch rode wijn?

Of jullie geen wijn, witte wijn, rosé of wat rode wijn drinken: een leuke avond hebben jij en je vriendinnen toch wel. Natuurlijk genieten we van wat alcohol op zijn tijd en om de kater dan enigszins te beperken kan het helpen om te letten welke alcoholische drankjes je nuttigt.

Welke wijn tegen een kater?

Laten we één ding duidelijk maken: drink je tonnen alcohol op een avond, dan maakt het niet uit wat je drinkt, want die kater zal gegarandeerd op komen dagen. Wél kan het helpen te kijken naar welke drank je drinkt.

Dit heeft alles te maken met het stofje genaamd ‘congeners’. Hoe meer er van dit stofje in je drank zit, hoe donkerder het drankje wordt. En hoe donkerder het drankje, zo blijkt, hoe groter de kans dat jij je niet zo goed voelt (de volgende dag).

Laat die rode wijn dus maar even staan en drink in plaats daarvan een witte. Ook bij andere drank geldt de regel hoe lichter, hoe beter: je kan beter wat vodka drinken dan dat je een glas Brandy achterover gooit.

Andere invloeden

De kleur van je drankje heeft dus te maken met de mate waarin jij last hebt van een kater. Wel zijn er andere dingen die net zo belangrijk of zelfs belangrijker zijn dan of je rode of witte wijn drinkt.

Drinken op een lege maag of simpelweg te veel glazen vullen dragen natuurlijk aardig bij aan dat nare gevoel in de ochtend.

Trek de fles wijn maar open: dit is waarom alcohol je vriendschap hechter maakt

ABC

Reageer op artikel:
Geen zin in een kater? Dan kan je deze kleur wijn het beste drinken
Sluiten