Jorine Beemster
Jorine Beemster Love 21 nov 2018

Laat de vonken er vanaf spatten: Zó behouden jij en je lover de romantiek

Het begin van een relatie lijkt net op een vakantie. Je kiest je beste outfits uit, eet bij de beste restaurants en kiest bewust welke dingen jullie samen willen doen. Als jullie al een tijdje samen zijn, kan het helaas voorkomen dat de romantiek er af begint te raken. Met deze zes simpele tips blijft de liefde tussen jou en je lover eraf spatten.

Je maakt je niet meer druk om elk berichtje dat hij ontvangt en je analyseert niet meer elk detail van hem met je vriendinnen. Het zijn allemaal tekenen dat jij en je lover vertrouwd zijn bij elkaar. In deze fase kan het zijn dat de vonken bijna zijn uitgebrand en veranderd zijn in een gezellig haardvuurtje. De volgende tips laten de vonken weer knetteren.

1. Behandel elke dag alsof het jullie eerste date is

Kan je jullie eerste date nog herinneren? Waarschijnlijk was je behoorlijk zenuwachtig en voelde je je misschien wel een enorme kluns op sommige momenten. Je hoeft deze date natuurlijk niet iedere dag over te doen, maar de lichte spanning en interesse in elkaar dragen zeker bij aan de romantiek.

2. Raak elkaar aan, ook buiten de seks

Het hoeft niet altijd seksueel getint te zijn. Een arm om elkaar heen slaan of een kus op je voorhoofd, lieve dingen, zijn ook heel belangrijk.

3. Wees niet minder begaan met de ander wanneer je je vertrouwd voelt

Ieder koppel kent waarschijnlijk het moment wel waarop alles normaal begint te worden en je je steeds meer op je gemak gaat voelen. Het kan dan zijn dat je ook makkelijker wordt in je doen en laten. Maar juist de kleine dingen zoals complimentjes geven en oprecht interesse tonen behoudt de romantiek.

4. Geef elkaar de ruimte

Zorg dat jullie allebei je eigen dingen hebben en niet 24/7 op elkaars lip zitten. Juist wanneer jullie elkaar een tijdje niet gezien hebben, is het weer extra leuk en misschien zelfs spannend om weer bij elkaar te zijn.

5. Wees enthousiast over hetgeen waar de ander ook enthousiast over is

Blijf altijd enthousiast en oprechte geïnteresseerd in de ander. Vraag geregeld naar de dingen die de ander bezighouden. Hierdoor voelen jullie je gesteund en begrepen door de ander en weten jullie dat jullie op elkaar kunnen rekenen.

6. Wacht niet tot de ander iets onderneemt

Denk niet gelijk aan grote dingen, zoals uitgebreid dineren of stedentrips, wat natuurlijk helemáál niet verkeerd is. Juist kleine dingen, zoals ‘wat zie jij er goed uit vandaag’ of een bos bloemen laten jouw lover weer stralen.

Romantiek gaat dus niet over nóg meer liefde geven. Het gaat over het houden van alles van de ander, zoals zijn kwaliteiten, angsten en gewoontes. Zorg er voor dat jullie elkaar blij maken en sterk laten voelen. Dan kan het niet anders dan dat bij jullie de romantiek behouden blijft.

Laat hem nooit zomaar gaan, want spijt doet altijd meer pijn dan afwijzing

Reageer op artikel:
Laat de vonken er vanaf spatten: Zó behouden jij en je lover de romantiek
Sluiten