Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 10 jul 2020

Movie night! 7 x romantische films om een avondje bij weg te zwijmelen

De zwoele zomeravonden laten nog even op zich wachten en barbecue-avonden maken daarom plaats voor filmavonden. Een beetje jammer, maar met een goede romantische film kom jij de regenachtige dagen prima door.

Zin om te zwijmelen? Dan wil je een van deze toppers aan zetten. Bakje popcorn erbij en een reep chocola… En genieten maar.

Romantische film kijken? Deze films wil je zien voor een ultiem verliefd gevoel

Trommel je liefje of beste vriend(in) op en kies een romantische film uit. Jullie hebben gegarandeerd een ultra romantische avond.

1. Before We Go

Een spontane ontmoeting. Een vonk die overspringt. Een imperfect begin van iets moois maar ingewikkelds. Before We Go heeft het allemaal en laten we eerlijk zijn, het is nooit een straf om naar Chris Evans te kijken. Deze wil je zien, geloof ons.

2. The Incredible Jessica James

Deze romantische film begint luchtig, maar de moraal van het verhaal is allesbehalve oppervlakkig. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die in de loop van de film leert haar dromen en ambities in te ruilen voor de realiteit. Omdat ook de realiteit al prachtig is, en iets minder glamour meer dan oké is.

3. The Sweetest Thing

Voor je de juiste persoon vindt, ga je hoogstwaarschijnlijk op een paar awkward dates. Of date je mensen van wie je achteraf denkt: oh god. Herkenbaar. Deze romantische film met Cameron Diaz (crush) herinnert ons eraan dat we niet op mogen geven. Liefde bestaat écht.

4. Celeste And Jesse Forever

Heb je zin in iets minder voorspelbaars dan de reguliere romkom? Dan is dit jouw film. Het verhaal gaat over Celeste en Jesse, die uit elkaar gaan, maar goede vrienden blijven. En alhoewel het heerlijk is om bevriend te blijven met je ex en zonder ruzie uit elkaar te gaan, is het ergens ook moeilijker om verder te gaan. See for yourself.

5. Happy Anniversary

Een heerlijke romantische film die weerspiegelt hoe makkelijk het allemaal gaat als je net verliefd bent. En hoe onwijs moeilijk het kan worden als je langer samen bent. Hoe houd je het leuk? Hoe houd je het spannend?

6. Nappily Ever After

Hoe moeilijk ook, je leert dingen over jezelf na een break up. En je komt er áltijd sterker uit. Deze romantische film laat zien hoe prachtig het is om weer meer tot jezelf te komen. En stil te staan bij wie je nou eigenlijk echt bent en wil zijn. Kijkt gewoon heerlijk weg.

7. Stuck In Love

Een all time favorite: Stuck In Love, met onder andere Lily Collins en Kirsten Bell. Als je deze nog niet hebt gezien wil je ‘m vanavond nog kijken. Zo’n romantische film met meerdere verhaallijnen en liefde op alle manieren denkbaar. Houden we van.

Lees ook: