Isis van Graas
Isis van Graas Love 5 aug 2019

Lukt het niet in de liefde? Deze 6 romantische komedies leren je precies hoe de liefde werkt

De clichés uit romantische komedies zijn ontelbaar, maar ze zijn toch heerlijk om naar te kijken. Gelukkig houd je er ook wat zinnigs aan over, want deze films zitten vol met levenslessen waarvan je daadwerkelijk wat kan leren.

Dit zijn de zes leukste romantische komedies die je samen met je lover (of met je bestie) kan bingewatchen en zelfs iets van kan leren.

Lees ook: De 5 meest iconische vriendschappen uit films en series die onwijs herkenbaar zijn

De leukste en leerzame romantische komedies

De wereld van romantische komedies staat op ons lijf geschreven en genieten we intens van. Hoe oppervlakkig, voorspelbaar of cliché deze genre ook is, ze geven ons een hoop levenslessen mee over de liefde waar je serieus wat aan hebt.

1. My Best Friend’s Wedding

Deze 90’s film gaat niet alleen over liefde, maar voornamelijk over vriendschap. Julianne staat op het punt haar beste vriend zijn bruiloft te verstoren, omdat ze er na jaren achter is gekomen verliefd op hem te zijn. In plaats van voor haarzelf te kiezen, bedenkt ze net op tijd dat een beste vriend het meest waardevol is wat er bestaat.

2. The Break-Up

Een romantische komedie met Jennifer Aniston heeft ons nooit teleurgesteld en ook deze film staat op ons favorietenlijstje. De realistische komedie gaat over een jaloers koppel dat diep van binnen weet niet voor elkaar bestemd te zijn. Deze film is hilarisch en vol met ongemakkelijke momenten, maar wel ontzettend leerzaam.

3. La La Land

Hoewel La La Land een musical is en dus geen realistische romantische komedie, kan je er zeker levenslessen uithalen. Totdat het einde kwam bleef het verhaal redelijk vaag. La La Land gaat over koppel dat dol op elkaar is, maar hun eigen prioriteiten en dromen niet opzij willen zetten voor de liefde en daar een weg in proberen te vinden. Best realistisch, toch?

4. The Proposal

Je eigen gevoelens verschuilen achter je baan en status op de werkvloer? Sandra Bullock kon deze rol in The Proposal als geen ander waarmaken. Een relatie hebben voor de schijn verandert in een echte relatie zonder dat ze het doorhebben. Zou ze haar bindingsangst aan de kant zetten en de bruiloft doorzetten om in Amerika te blijven?

5. Friends With Benefits

Uit dit rijtje kon de film Friends With Benefits natuurlijk niet ontbreken. Een afspraak waar gevoelens uitgesloten worden? Daar moet je nooit aan beginnen en dat hebben Justin Timberlake en Mila Kunis aan ons bewezen.

6. How To Lose A Guy in 10 Days

Twee mensen die met elkaar in contact komen maar een tegenovergestelde afspraak hebben lopen? Dat gaat gegarandeerd verkeerd… Of toch niet?

Lees ook: Hallo prinses! Welk Disney sprookje bij jou past op basis van je sterrenbeeld lees je hier

Reageer op artikel:
Lukt het niet in de liefde? Deze 6 romantische komedies leren je precies hoe de liefde werkt
Sluiten